Micheal Saylor’dan Kritik Bitcoin Yorumu: Hazır Değil

Bloomberg ile yakın zamanda bir röportaj gerçekleştiren MicroStrategy CEO’su Michael Saylor, Bitcoin tahvillerine ilişkin açıklamalarda bulundu. Daha öncesinde de Bitcoin (BTC)’i birçok kez savunduğunu gördüğümüz Saylor, küresel piyasaların henüz Bitcoin tahvillerine hazır olmadığını belirtiyor. Saylor, şu an için yapılabilecek en sağlam hamlenin büyük bir bankadan vadeli kredi almak olduğu yönündeki düşüncelerini takipçilerine aktardı.

Ünlü CEO: “Küresel piyasalar Bitcoin tahvillerine hazır değil”

Dünya çapında portföyünde en yüksek miktarda BTC tutan şirket MicroStrategy CEO’su Michael Saylor, Bloomberg ile yaptığı bir röportajda BTC tahvilleriyle alakalı fikirlerini yatırımcılara aktardı. Popüler CEO, bir gün BTC destekli tahvillerin alınıp satıldığını görmekten mutluluk duyacağını, ancak küresel piyasaların şu anda Bitcoin tahvillerine hazır olmadığını da belirtiyor. Bir diğer yandan Saylor, yapılabilecek en iyi hamlenin büyük bir bankadan vadeli kredi almak olduğunu da dile getirdi. CEO, röportajında küresel piyasaların anlık olarak BTC tahvillerine hazır olmadığını şu sözlerle anlatıyor:

İnsanların sonunda Bitcoin tahvilleri alıp sattığı günü görmeyi çok isterim. Piyasa şu anda buna tam olarak hazır değil. Mevcut durumda en iyi fikir, büyük bir bankadan vadeli kredi almaktır.

El Salvador, Bitcoin tahvilleri ihracını erteleme kararı aldı

Bir diğer yandan ise El Salvador’un 15-20 Mart tarihlerinde çıkarması beklenen Bitcoin tahvillerinde ciddi bir gecikme gerçekleşti. Ülkenin Maliye Bakanı, söz konusu gecikme adına global piyasalardaki belirsizliğe dikkat çekerken, El Salvador Başkanı Nayib Bukele ise BTC tahvillerinde yaşanan gecikmenin kaynağını emeklilik reformunun kongreye daha önce gelmesi gerekliliğine bağladı.

Daha önce kriptoarena.com olarak bildirdiğimiz üzere Orta Amerika ülkesi El Salvador, Bitcoin’i yasal para birimi olarak kabul etmişti. El Salvador’un BTC tahvil ihracı için hazırlık yaptığı biliniyordu. Hükümet kripto para piyasasındaki oynaklığı gerekçe göstererek Bitcoin tahvil ihracını Eylül ayına ertelediğini açıkladı. Ülkenin Maliye Bakanı Alejandro Zelaya, Rusya ve Ukrayna arasında gerçekleşen savaşın oluşturduğu jeopolitik riskler nedeniyle gerçekleşen piyasa belirsizliğinin tahvil ihracı sürecini Eylül ayına ertelemede etkili olduğunu da belirtti.

Lider kripto para birimi Bitcoin (BTC), CoinGecko verilerine göre son 7 günde yüzde 6.7 değer kazandı. Son 24 saatlik zaman diliminde ise yüzde 2,6 değer kaybeden BTC, anlık olarak 45.720,94 dolardan işlem görüyor.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!