Micheal Saylor’dan Çarpıcı Savaş ve Bitcoin Yorumu!

Microstrategy CEO’su Michael Saylor, savaşların enflasyonu tetiklediğini ve ekonomiyi felce uğrattığına dikkat çekti. Saylor’a göre, söz konusu enflasyona karşı korunmaya bir alternatif olarak hizmet ettiği için, mevcut ortam Bitcoin’i (BTC) çekici kılıyor.

Enflasyon ortamı, Bitcoin (BTC)’e yarayacak

Michael Saylor, Bitcoin hakkındaki görüşlerini aşağıdaki tweet aracılığıyla paylaştı.  Tarihsel olarak, Bitcoin (BTC) artan enflasyona tepki olarak geniş kazanımlar elde etti. BTC yatırımcıları, Federal Rezerv’in artan enflasyona tepkisini göz önünde bulundurarak varlığı enflasyona karşı bir korunma olarak görüyor. ABD tüketici fiyatlarındaki artış, 1982’den bu yana en hızlı artış oldu ve Federal Rezerv’deki endişeleri körükledi.

ABD tüketici fiyatları, 40 yılın en hızlı artışıyla yüzde 7,5 yükseldi. Ani yükseliş, Federal Rezerv üzerindeki politikayı sıkılaştırma baskısını artırdı. Federal Rezerv’in ekonomik koşullara tepkisi, yatırımcının Bitcoin ve kriptoya yönelik duyarlılığını etkileyebilir. Çekirdek Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) Aralık 2021 ile aynı hızda yüzde 0,6 artış kaydetse de, enflasyonda önemli bir artış oldu. Sınırlı arzı nedeniyle, yatırımcılar Bitcoin’i enflasyona karşı bir korunma olarak görüyorlar. Yatırımcılar belirsizlik zamanlarında BTC’ye akın ettiğinden, enflasyon Bitcoin’de uzun süreli kazançlar için bir itici güç olarak hareket etti.

 Ünlü CEO’dan çarpıcı enflasyon yorumu

Analistler, Federal Rezerv’in agresif bir şekilde faiz oranlarını önceki tahminlerin üzerinde artırmasını bekliyor. Yakın tarihli bir toplantıda, Federal Rezerv Mart 2022’de başlayarak faiz artırımlarına işaret etti. Uzmanalr, kripto para piyasasında ve Bitcoin fiyatındaki son iki haftadaki toparlanmanın, Federal Rezerv’in artan enflasyona tepkisi tarafından körüklendiğine inanıyor. Bitcoin’in enflasyona karşı bir koruma görevi gördüğü fikri teorik olduğu için eleştirilse de, Prosper Trading Academy CEO’su Scott Bauer, BTC rallisine kısmen katkıda bulunabileceğine inanıyor.
 

Türkiye’deki kripto para birimlerine olan ilginin son bir yılda 16 kat artması anlaşılır bir olgu. İki yıl içinde, üç merkez bankası başkanının görevden alınması, yerel para birimi, borsa ve ekonomi için daha derin bir krizi hızlandırdı. Sonuç olarak, Türk yatırımcılar önce paranın değeri korumanın bir yolu olarak dövize yöneldiler. Ağustos 2020’de, liradaki büyük bir düşüşün başka bir borç krizi korkusu uyandırdığı zaman, yabancı para mevduatları toplam mevduatın neredeyse yarısına yükseldi. Ardından, bu yıl kripto para birimi değerlerindeki olağanüstü artışın ortasında, kriptolara doğru artan bir göç dalgası yaşanıyor.Daha fazla Bitcoin haberi için, KriptoArena.com adresini takip edebilirsiniz.

 

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!