Bitcoin, Rusya-Ukrayna Krizinin Üstesinden Gelecek mi?

Kripto para piyasası zor bir dönem geçirirken, Bitcoin (BTC) 40 bin dolardaki desteği kaybetti. Ancak, Glassnode’dan gelen veriler uzun vadede iyimserliğe işaret ediyor.

  Glassnode: Bitcoin yatırımcı sayısı, tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı

Glassnode’a göre, 6 aydan fazla süredir tutulan Bitcoin arzı, yaklaşık yüzde 76.5’lik rekor bir seviyeye ulaştı. Bu rakamlar, uzun vadedeki görünüm açısından önem arz ediyor. Bu veriler, aynı zamanda, 6 aydan daha uzun bir süre önce BTC satın alan yatırımcıların çoğunluğunun panik satışı yapmak yerine BTC’lerini elinde tuttuğunu gösteriyor. Bununla birlikte, Glassnode ayrıca 10 yıldan fazla bir süredir tutulan mevcut Bitcoin arzının yüzde12,6, yani yaklaşık 2,39 milyon BTC olduğunu da ekledi.

Grafiğin gösterdiği gibi, yatırımcılar, artık kâr almak yerine Bitcoin’i uzun vadeli bir yatırım olarak gördükleri için önemli bir değişiklik yaşanıyor. Bu durum, yatırımcıların mevcut çöküşün ortasında beklemeye istekli olduklarını da gösteriyor.

BTC, Kovid-19 krizininde kazanan taraf olmuştu

Rusya-Ukrayna krizinin derinleşmesi, Bitcoin ve diğer kripto para birimlerinin düşmesine neden oldu. Raporlara göre, Rusya birliklerini ülkenin doğu bölgelerine konuşlandırdı. Bu arada Rusya,toplam kripto madenciliğinin yaklaşık yüzde 12’sine sahip. Bitcoin fiyatı son 24 saatte yüzde 3 artış kaydetti. Lider kripto para birimi, an itibariyle 38.125 dolardan işlem görüyor. BTC’nin 24 saatlik işlem hacmi yüzde 34’lük bir artış gördü. Lider kripto para biriminin piyasa değeri yaklaşık 711 milyar dolar civarında. Bu, son dönemdeki jeopolitik gelişmelerden daha fazla oynaklık bekleyebileceğimizi açıkça gösteriyor. Böyle bir durumda Fed’in faiz artırımları konusunda ne yapacağını görmek de ilginç olacak. Dünkü düzeltme ile Bitcoin ve diğer tüm ilk on kripto para birimi haftalık grafikte yüzde 15 ila 25 gibi şaşırtıcı bir düşüş yaşadı.
Rusya-Ukrayna krizi tırmanırsa, kripto dahil tüm piyasalar uzun vadede zarar görebilir. ABD piyasaları Rusya-Ukrayna krizinden çok az etkilenecek. ABD, Rusya ile Avrupa’dan nispeten daha az iş birliği yapıyor. Almanya tamamen Rus gazına ve petrolüne bağımlıyken, olası bir savaş Avrupa’yı büyük ölçüde vurabilir. Rusya-Ukrayna savaş krizi, BTC ve diğer büyük kripto paraları etkilemeyecek. Bitcoin (BTC)’in Mart 2020’de Kovid19 dünyayı vurduğunda davrandığı gibi hareket etmesi bekleniyor. Mevcut düşüşün orta vadede toparlaması öngörülüyor.

 

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!