Meme Coin Savaşları! SHIB mi DOGE mi?

Meme coin projeleri Shiba Inu(SHIB) ve Dogecoin(DOGE), Temmuz ayını yeşil bitirdi. Ancak SHIB’e bakıldığında kazanımlar açısından, şu ana kadar DOGE’den önemli ölçüde daha yüksek olduğu görüldü.

Meme coin projelerinden SHIB, DOGE’dan daha fazla değer kazandı

Meme kripto para birimi Shiba Inu Temmuz’u yüzde 18 değerle bitirirken, Dogecoin’de yüzde 2 artış gözlemlendi. Aylarca süren düşüş trendinden geçtikten sonra, piyasadaki en büyük iki meme coin sahipleri, kriptolar ay için kazanç elde etmek üzereyken nihayet rahatlama bulabilirler. DOGE verilerine bakıldığında, meme coin fiyatının, son yedi gün içinde yüzde 4 artışla 0.0704 dolar civarında dalgalandığı görülüyor.

Grafikte yer alan bilgilere göre, geçtiğimiz ay boyunca kripto para biriminin değerindeki eğilimi görülmekte. Grafikte de görüldüğü gibi, Dogecoin (DOGE) Temmuz ayı boyunca önemli bir oynaklık gözlemlendi. Ay bitişini ise başlangıç ​​fiyatının yüzde 2 üzerinde bitirdiği görülüyor. Son üç aylık sürece bakıldığında, meme coin’in neredeyse yüzde 50’sinin kırmızıya yakın olduğu görülüyor.

Shiba Inu yeniden ilk 10’a girebilir mi?

Kriptoarena.com olarak bildirdiğimiz gibi; Bir diğer meme kripto para Shiba Inu’ya baktığımızda, şu anda 0,00001223 dolar seviyesinden işlem görüyor. Son 7 günlük fiyat hareketliliğine baktığımızda yüzde 5.5’lik bir artış görülüyor. Geçtiğimiz ay boyunca SHIB değerindeki eğilimi gösteren bir grafikte ise bir miktar büyüme yaşamış gibi göründüğü belirtiliyor.

Dogecoin’den farklı olarak, SHIB’in dönem boyunca yüzde 18 kazanç sağlaması ile geçen ay önemli bir toparlanma kaydetti. Ancak son üç aya ait daha geniş zaman aralığına baktığımızda, değerinin şu anda yüzde 45’in üzerinde olmasından SHIB’inde benzer kayıplar yaşadığı görülüyor.

SHIB ve DOGE’un piyasa değerleri neler?

İki meme kripto para biriminin piyasa değerlerine bakacak olursak, DOGE’un piyasa değeri açısından 10. Sırada yer almasından kaynaklı, SHIB’e göre kazançlı olduğu görüldü. Shiba Inu’nun piyasa değeri açısından, Dogecoin ile nasıl karşılaştırıldığını ise tablodan görebilirsiniz. CoinMarketCap verilerine göre, DOGE’nin şu anda 9 milyar doların üzerinde bir piyasa değeri bulunuyor. SHIB ise piyasa değeri şu anda genel kripto piyasasında 16. sırada, DOGE’nin 6 puan gerisinde yer alıyor.

2021’in Ekim ayında SHIB, 30 gün boyunca yüzde 1000 arttığı eşi görülmemiş bir ralli gerçekleştirdi. Sonrasında ilk on listesine giren meme coin, 9. sıra için Dogecoin ile devamlı mücadele etti. Sonrasında, SHIB’in ilk on listesinden çıkmasının ardından, henüz bir yer için rekabet etmeye yaklaşmadığı belirtiliyor. SHIB’in DOGE’ye yeniden meydan okuması adına, büyük olasılıkla başka büyük rallinin yaşanması gerekecek.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!