Ayı Piyasası Sürerken, Bu Meme Coin Metrikleri Alarm Veriyor!

Köpek temalı meme coin projesi Shiba Inu (SHIB)’nun zincir üstü işlem hacmi, tüm kripto para piyasasında yaşanan değerlerdeki düşüşler sonrasında son 15 ayın en düşük seviyesine gerilediği belirtiliyor.

Meme coin projesi verilerinde düşüşler görülüyor

Nisan 2022 tarihinde analitik platformu Bloxy tarafından edinilen verilere göre, CryptoGlobe’un bildirdiği gibi, geçtiğimiz yıl Ekim ayında tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 1,38 milyon olan zincir üzerinde yaklaşık 213.000 SHIB işlemi kaydedildi. Kriptoarena.com olarak bildirdiğimiz gibi; Bu rakamın ise Haziran ayında 157.889’a gerilediği açıklandı. İşlemlerde ki düşüş, lider kripto para birimi Bitcoin(BTC)’in on yıldan fazla bir süredir en kötü üç aylık performansını yansıtması ile daha geniş kripto para piyasasında gerilemeler yaşandı.

Mart 2021 tarihinde SHIB, zincir üzerinde 37 bin işlem hacmi gördü, ancak CryptoCompare verilerine göre geçtiğimiz yılın Mart ayında meme coin SHIB şuan ki kadar popüler bir token değildi ve popülaritesinin yıl boyunca devam eden hareketleri sonucunda arttığı görüldü. 2021 yılının yaz ayılarında 0,0000088 dolar seviyelerinden işlem gören meme coin projesi, Ekim ayına kadar fiyatında devam edecek olan düşüş trendine girmeden önce 0,0008 dolar seviyesine kadar çıktı. Şu anda ise son 24 saatte yüzde 3.34 düşüşle SHIB, 0.00001038 dolar seviyelerinden işlem görmeye devam ediyor.

BTC’den daha iyi performans gösterdikleri belirtiliyor

Shiba Inu’nun fiyatı istikrarlı bir şekilde düşüş yaşamaya devam ederken, Nasdaq listesindeki kripto para borsası Coinbase’de kripto para alım-satım işlemleri gerçekleştiren yatırımcılar, SHIB ticareti yapan kullanıcıların yüzde 92’sini oluşturduğu ve sadece yüzde 8’inin satış işlemleri sonucunda sattıklarından daha fazlasını alım yaptıkları belirtiliyor. CryptoGlobe tarafından bildirildiği üzere, SHIB, Polygon (MATIC) ve Unfi, zincir içi analistlerden biri tarafından yürütülen bir analize göre 2021 ve 2022’de Coinbase’de liste fiyatının üzerinde kalan birkaç altcoin olduğunu belirtiyor.

Ayrıca içinde bulunduğumuz düşüşler sırasında Coinbase’de listelenen kripto para birimlerinin medyan fiyat performansının, proje değerlerinin ortalama yüzde 72’sini kaybetmesiyle birlikte, yüzde 82’lik bir düşüş gösterdikleri bildiriliyor. O dönem içinde listelenen yaklaşık 125 kripto para biriminden yalnızca 10’unun lider kripto para birimi BTC’den daha iyi performans gösterdiği görülüyor. Özellikle, SHIB ve rakip meme coin projesi Dogecoin (DOGE), son zamanlarda ağlarındaki aktif adres sayılarının 30 günlük bir süre içerisinde yüzde 30’un üzerinde bir artış kaydettiği bildirildi. Her iki meme kripto para birimininde, Nasdaq listesindeki Coinbase Global’in bir bölümü olan Coinbase Commerce’e ödeme yöntemleri olarak, platformun ücretleri ve ödeme sürelerini azaltabilmek adına zincir dışı ödemeler yapabilme özelliği eklediği bir zamanda eklendiği belirtiliyor.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!