Meltem Demirörs’ten Çarpıcı Açıklama: Bitcoin 6 Haneli Rakamlara Gidiyor!

Kripto para sektörü ivme kazanmaya başlarken, pozitif açıklamalar da tekrar gün yüzüne çıkmaya başladı. CoinShares’in baş strateji sorumlusu Meltem Demirörs, kenarda bekleyen yatırımcı sermayesinin kripto para piyasasına akmaya başladığını ve bu yüzden Bitcoin (BTC)’in önümüzdeki birkaç ay içinde yeni ATH’lere ulaşabileceğini söyledi.

ETF onayı ve kenarda bekleyen kurumsal yatırımcı büyük rol oynayacak!

Her fırsatta kripto para birimlerini ve sektörü savunan CoinShares’in üst düzey ismi Meltem Demirörs, CNBC’ye önemli açıklamalarda bulundu. Özellikle Çin yasaklarından kaynaklı FUD ortamında bile iyimserliğini koruyan Demirors önümüzdeki aylarda Bitcoin’in fiyatını daha yüksek seviyelere, 6 haneli rakamlara taşıyabilecek faktörleri açıkladı.

 

SEC başkanının olumlu iması sonrası şu anda Bitcoin ETF’in onayı hakkında söylentilerin yayılmaya başladığının altını çizen Demirörs, bunun nakit ödemeli veya sözleşmeye dayalı ETF olabilceğini söyledi. Yöneticiye göre, bu gelişme ile ilgili söylentiler dahi dördüncü çeyrekte Bitcoin için büyük bir katalizör görevi görebilir. Özellikle Powell‘ın kripto para birimlerini tamamen yasaklamayacağız açıklaması BTC fiyatının yükselmesinde katkıda bulundu.

Bitcoin ne zaman 6 haneli rakamları görecek?

Kurumsal yatırıma da değinen Demirörs, Bitcoin’de çok fazla alım yönlü pozisyon kalmadığını, bu yüzden çok daha fazla kurumsal şirketin kripto para sektörüne pozisyon almaya meyilli olduğunu ekliyor. Sektördeki birçok ismin 100 bin doları sayıkladığı bir dönemde, CoinShares’in üst düzey ismi, Bitcoin’in 2021’in dördüncü çeyreğinin sonunda ve 2022’nin ilk çeyreğinde altı haneli rakamların görülebileceğini öngörüyor. Ayrıca, Bitcoin satın almak için geliştirilen çeşitli platformların, bu yılın sonuna doğru fiyat artışına ivme kazandıracağını da ekliyor.

 

Yapılan araştırmalar ve anketler daha fazla kurumsal şirketin gelecekte portföylerine Bitcoin ekleyeceği yönünde. Ancak, regülasyon eksikliği ve ETF’nin onaylanmaması gibi faktörler bunun önüneki en büyük engel olarak görülüyor. Demirörs’e göre kenarda bekleyen çok fazla nakit var ve birçok yatırımcı şu anda portföylerinde Bitcoin’e yer açma konusunu ciddi ciddi değerlendiriyor. Demirors şunları söyledi:

İster halka açık bir yatırım aracı, isterse de Coinbase, Robinhood veya Square gibi platformlardaki varlıkların kendileri aracılığıyla olsun, bunu yapmak için artık çok farklı yollar var. Perakende ve profesyonel yatırımcıların varlık sınıfına maruz kalmalarnı mümkün kılan birçok seçenek var.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!