FED Başkanı Powell Beklenen Açıklamayı Yaptı: Bitcoin 50 Bin Dolara mı Gidiyor?

Bitcoin (BTC) son 24 saatte ivme kazandı ve 43 bin doların üzerine çıktı. Analistler, bu noktada 45 bin dolar seviyesini psikolojik engel olarak değerlendiriyor.

Powell: ABD, kripto paraları yasaklamayacak! Stablecoin regülasyonu şart!

Lider kripto para birimi Bitcoin an itibariyle 43.827 dolardan işlem görüyor. Boğalar, fiyatın 42 bin doların altına düşmesini engellemek ve hafta ortasından bu yana kaydedilen toparlanmayı sürdürmek için çaba sarfediyor. Genel teknik resme bakıldığında, BTC hafta sonu yaklaştıkça daha da yükselmeye hazırlanıyor. Bununla birlikte, olası fiyat artışı, için lider kripto para biriminin somut bir katalizöre ihtiyacı olabilir.

Perşembe günü, Amerika Birleşik Devletleri Federal Bankası başkanı Kongreye ABD’nin Çin’in sert yaklaşımını benimsemesinin ve kripto para birimlerine yasak getirmesinin mümkün olmadığını söyledi. Jerome Powell, Temsilciler Meclisi Finansal Hizmetler Komitesi ile yaptığı toplantıda çarpıcı açıklamalar yaptı. Kuzey Carolina Temsilcisi Ted Budd (R-NC) tarafından sorulan bir soruya yanıt veren Powell, “ Çin’de gördüğümüz gibi kripto para birimlerinin kullanımını yasaklamak veya sınırlamak niyetiniz var mı?” sorusuna olumlu cevap verdi.

Teknik görünüm, Bitcoin için yükselişe işaret ediyor

ABD, kripto para işlemlerini ve kullanımını yasaklama niyetinde olmasa da Powell, kripto para sektörünü, özellikle de stablecoin’leri düzenlemeleri gerektiğini söyledi. Stablecoin’lerin para piyasası fonları gibi olduğunu, banka mevduatlarına benzer işlev gördüğünü ve düzenleyici çevrenin dışında olduğunu belirten Powell, stablecoin’lerin düzenlenmesi gerekli olduğunun altını çizdi.

Bitcoin fiyat hareketinde meydana gelen en son yükseliş, boğa döngüsüne dair umutları tazeledi. Ancak alıcıların yukarı yönde bir adım atma gücünden hâlâ yoksun olduğu açık. 12 saatlik grafik, analistler ve trader’ların yükseliş hareketi olarak değerlendirdiği düşen bir kama modeli gösteriyor. BTC fiyatının yüzde 10 daha artarak, 48 bin dolar‘ın biraz üzerine çıkması için bu noktada bir kırılma gerekli. Ayrıca, MACD, aynı zaman diliminde bir satın alma sinyalinin ardından yükseliş görünümünü onaylıyor. Durgun fiyat hareketine rağmen, Bitcoin boğaların kontrolünde görünüyor. Bununla birlikte, yatırımcılar, özellikle düzenleyici belirsizliklerin ortasında, temkinli bir şekilde iyimser olmaya devam ediyor.

Fiyat: 43.827 dolar

Trend: Ayı eğilimi

Volatilite: Düşük

Destek: 200 SMA

Direnç: 44 bin ve 48 bin dolar

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!