Mark Cuban’dan Yeni Dogecoin Hamlesi: Dogemania Devam Ediyor!

Dallas Mavericks sahibi ünlü milyarder Mark Cuban, takımın taraftarlarını, lisanslı ürünleri için ödeme aracı olarak Dogecoin kullanmaya teşvik ediyor. Shark Tank isimli televizyon programının da eş sunucusu olan Cuban, kripto yatırımları ile de sıklıkla gündeme geliyor.

Dallas Mavericks, ürünleri için Dogecoin kampanya düzenledi

Milyarder Mark Cuban’ın sahibi olduğu profesyonel basketbol takımı Dallas Mavericks, yeni başlattığı “Cryptomania” kampanyasının bir parçası olarak kripto para hayranlarına e-hediye kartları veriyor. Desteklenen kripto para birimlerinden biriyle tek bir işlemde en az 150 dolar değerinde Mavs ürünü satın alan herkes, karşılığında 25 dolar alabilecek. Kampanyanın bu yılın sonuna kadar sürmesi bekleniyor. Mart ayının başlarında, Dogecoin (DOGE)’i bir ödeme yöntemi olarak benimseyen ilk NBA takımı olan Dallas Mavericks meme kripto para birimi ile bilet ve ürün satın almayı mümkün kıldı.

NBA takımının Dogecoin (DOGE)’i ödeme yöntemi olarak kabul etmeye başlaması, Bitcoin’i kabul etmeye başlamasından iki yıl sonra geldi. Nisan 2020’de Cuban, Mavs’in dünyanın en büyük kripto para biriminde yalnızca 130 dolar tahakkuk edebildiğini ve bunun ana akım benimseme sorununun altını çizdiğine inandığını açıkladı. Cuban’ın bu konudaki ifadeleri şu şekilde:

Şimdi Bitcoin alıyoruz; lütfen gidip her şeyi Bitcoin ile satın alın. Bu konuda bir sorunum yok, değil mi? Sanırım 130 dolar değerinde BTC aldık. Şu anda sahip olduğum tüm Bitcoin bu.

Mark Cuban’a göre DOGE en güçlü kripto para birimi

2021’in başlarındaki kripto piyasası patlamasının ortasında Cuban, Bitcoin, Dogecoin ve bir bütün olarak kripto para birimi endüstrisi hakkındaki tutumunu önemli ölçüde değiştirdi. Bir zamanlar lider kripto para yerine muz sahibi olmayı tercih ettiğini söyleyen eski şüpheci, Bitcoin’in Nisan ayı başlarında altını geçeceğini öngördü. Cuban’ın bu konudaki açıklaması şu şekilde:

Genç nesiller Bitcoin’e güvenecek çünkü altının kendi başına bir faydası yok. Altın ne işe yarar? Hiçbir şey için iyi.

Dallas Mavericks sahibi, Dogecoin’in topluluğu nedeniyle en güçlü kripto para birimi olduğunu düşünüyor. Bu ayın başlarında Mavs ayrıca Dogecoin ile ödeme yapanların meme kripto para biriminin ana akım benimsenmesini daha da ilerletmek için özel indirimler alacağını duyurdu. Ancak Cuban görünüşe göre söz verdiği yatırımları yapmıyor. Ağustos ayının ortalarında, kişisel kripto para varlıklarının 494 dolardan az olduğunu tweetledikten sonra topluluktan bir tepkiyle karşılaştı. Bu tepkinin sebebi, büyük ihtimalle topluluğun, 494 doların milyarder için sadece cep harçlığı olduğunu düşünmeleri. Haziran ayında Cuban, reklamını yaptığı Dogecoin (DOGE)’in değerini kaybetmeye başlatmasından sonra ciddi problemler yaşadı.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!