Rapor: Kurumlar 2020’nin Sonlarında Olduğu Gibi Bitcoin (BTC) Satın Alıyor!

Türev borsalarında mevcut olan Bitcoin (BTC) miktarı, Çin madencileri hedef almadan önce, 11 Mayıs’tan bu yana en düşük seviyesine ulaştı.

Bitcoin kurumsal yatırımcının ilgisini çekmeye devam ediyor

Türev borsalardaki Bitcoin (BTC) rezervleri, Mayıs fiyat çöküşünden önce görülen seviyelere düştü. Zincir üstü analitik hizmeti CryptoQuant’tan alınan veriler, 10 Ağustos itibariyle türev rezervlerinin toplam 1.256 milyon BTC olduğunu doğruladı. Bu, 11 Mayıs’tan bu yana en düşük rakam. Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) gibi kripto para araçlarına geri dönen kurumsal ilgi fonunda, rakamlar, büyük yatırımcıların aslında düşüş boyunca BTC varlıklarını artırdığını gösteriyor. Analist William Clemente bu hafta şu yorumu yaptı:

Büyük kurumlar satın almaya devam ediyor.

Borsa bakiyeleri, türev platformlarının en son 2020’nin sonunda tanık olunan eğilimin tekrarını görmesiyle bu noktayı kanıtlıyor. Bu yıl Bitcoin boğa koşusunun en yoğun aşamasında bile, türev bakiyeleri tersine büyüdü, yani azalan bakiye, boğa koşusunun giderek hızlanarak fiyatın 64.500 dolara çıktığı zamana denk geldi. Clemente, “19 Mayıs’tan bu yana, 10 bin ila 100 bin BTC’ye sahip kuruluşlar varlıklarına 269.450 ekledi (12,1 milyar dolar),” diye ekleyerek, bunun fiyat açısından olumlu bir gösterge olduğunu vurguladı ve şunları söyledi:

Bu kuruluşlar, 450 milyon dolar ile 4,5 milyar dolar arasındaki sermayelerini Bitcoin’e tahsis ettiler

Kripto para piyasası risk altında

Kurumlar, Çin’in Mayıs ayından bu yana yaşanan Bitcoin madenci yasakları ve Amerika Birleşik Devletleri’nin altyapı yasa tasarısıile ilgili devam eden sorun da dahil olmak üzere FUD eğilimi yayan haberlere kulak asmadılar.  KriptoArena’nın daha önce bildirdiği gibi, perakende borsa bakiyeleri bir süredir düşüş yaşıyor. Salı günü, toplam borsa bakiyesi rakamı, yine üç ayın en düşük seviyesi olan 2,44 milyon BTC olarak gerçekleşti.

KriptoArena’nın bildirdiği gibi, önümüzdeki günlerde kripto para piyasası sorunlar yaşayabilir. ABD‘de, vergi prosedürleriyle sektöre büyük bir darbe vurabilecek bir yasa tasarısının hayata geçmesi bekleniyor. Tasarının nihai şekliyle ilgili endişeler hafta sonu hissiyatı etkilemedi, ancak Bitcoin ivme kazanmaya devam ettikçe, başlangıçta Mayıs fiyat çöküşünde kaybettiği zemini geri kazandı. Birleşik Krallık merkezli borsa CoinCorner’ın CEO’su Danny Scott Pazar günü şunları söyledi:

Hükümete,  Bitcoin (BTC)’in ne kadar önemli olduğunu göstermenin zamanı geldi. Altyapı yasa tasarısının yol açabileceği tehlikenin farkında değiller. Kamu bunu önemsiyor ve savaşmaya hazır. Bankayla ilgili bir kural olsa umurlarında olmaz. Bitcoin dünyayı değiştiriyor. Sonuç ne olursa olsun çok önemli.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!