Kritik Metrik Tavan Yaptı: Ethereum Ralli İçin Hazırlanıyor

15 Mart’ta Kiln test ağında Ethereum “Birleştirme”sinin başarılı bir şekilde başlatılmasından sonra, topluluk şimdi proof of stake platformuna (PoS) geçiş konusunda heyecanlı görünüyor. Google Trends’e göre, “Ethereum Merge” ifadesi için internet sorgularının sayısı artık tüm zamanların en yüksek seviyesinde.

Ethereum’un PoS’a geçişi popülaritesini artırdı

Google Trendler verilerinin analizi, trader’larının kripto para biriminde ortaya çıkan trendleri ve sektör rotasyonlarını takip etme yollarından birisi olarak biliniyor. IntotheBlock araştırma başkanı Lucas Outumuro, son zamanlarda “Ethereum Merge” aramalarının tavan yaptığına dikkat çekiyor. Bu da ETH etrafında genel ilgi ve iyimserliğin arttığının bir göstergesi olarak görülüyor. Söz konusu arama, maksimum göreceli ilgi anlamına gelen 100’lük mükemmel bir Google Trends puanı aldı. Bölge bazında Kanada, “ETH Merge” Google aramalarında dünyada ilk sırada yer alırken, onu Avustralya ve Amerika takip ediyor.

Piyasa uzmanlarına göre artan ilgi, merakın satın almalara dönüşmesi sayesinde Ethereum için yeni bir parabolik yükseliş aşamasını tetikleyebilir. Kiln test ağının tamamlanmasının ardından tüm gözler ETH için yaklaşan protokol güncellemesinde. ETH, yıllar boyunca ağdaki gecikmeleri sebebiyle kötü bir şöhrete sahip olmasına rağmen ilk kez, ikinci çeyrek lansman tarihine gerçekten ulaşılmış gibi görünüyor. Proof-of-stake’e geçişin, Ethereum’u daha ölçeklenebilir hale getireceğine ve enerji tüketimini yüzde 99,95 oranında azaltacağına inanılıyor. Bunun, daha sonra, madenciliğin enerji tüketimiyle ilgili tüm endişelerin azalmasına sebep olacağı ve Ethereum ekosistemine daha fazla kurumsal yatırımcı çekeceği düşünülüyor.

2022, Ethereum için önemli bir yıl

Altcoin’in topluluğu, Merge etkinliğinin henüz fiyatlandırılmadığına ve haziran ayında gönderildiğinde ETH’nin fiyatının patlamasına yardımcı olabileceğine inanıyor. Bununla birlikte, daha önce Ethereum 2.0 olarak bilinen fikir birliği katmanına geçiş, geliştiriciler tarafından tahmin edilen aynı zaman diliminde gerçekleşmesi bekleniyor. Çünkü daha fazla gecikmenin, piyasanın Ethereum (ETH)’a olan inancını kaybetmesine neden olabileceği düşünülüyor.

Piyasa uzmanları, 2022’nin Ethereum (ETH)’un şimdiye kadarki en kritik yılı olması bekleniyor. Lider altcoin ETH yazım sırasında son bir hafta içinde yüzde 12,11 ve son 24 saat içinde yüzde 2,04 oranında artışla 3.182,47 dolardan işlem görüyor. Kriptoarena.com olarak analizlerini yakından takip ettiğimiz Bloomberg stratejisti Mike McGlone’a göre, akıllı sözleşmeler için her şeyin yolunda gittiğini ve PoS’a geçişin sorunsuz gerçekleştiğini varsayarsak, ETH yıl sonuna kadar 4000-5000 doları bulabilir.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!