Kritik Metrik Bitcoin İçin Son Sözü Söyledi: Onaylandı!

ABD, dün enflasyon verilerini yayınladı. Veriler, Bitcoin (BTC) yatırımcıları arasında endişeye yol açmadı. BTC, an itibariyle 43.777 dolardan işlem görüyor.

Analist Will Clemente: Bu dip sinyali Bitcoin tarihinde daha önce 5 kez ortaya çıktı! Boğa piyasası, devam ediyor!

Bitcoin’in bu aşamada alım fırsatımı sunduğu yoksa satışın daha mı mantıklı bir seçim olduğu birçok yatırımcı için önemli bir soru olmaya devam ediyor. Bazı zincir üstü veriler ve piyasa analistlerinin bu konudaki açıklamaları somut ipucları veriyor. Popüler piyasa analisti Michaël Van de Poppe teknik tabloyu incelemesi sonucunda, ”Bitcoin yavaş bir şekilde ivme kazanmaya devam ediyor. Bence, tutulması gereken kritik seviye 42,8 bin dolar civarında. Bu seviyeinin altına düşmezse, 46 bin dolar eviyesine doğru bir testin gerçekleşmesini bekliyorum. Birkaç gün önce söylediğim gibi; uzun pozisyonu, kısa pozisyona tercih ederim.” açıklamasını yaptı.

 

Ayrıca Bitcoin ”Entitiy-Adjusted Dormancy Flow” metriği de olumlu sinyaller veriyor.  Bu metrik Bitcoin’in güncel piyasa değerinin, USD bazlı yıllandırılmış dormancy değerine oranı olarak hesaplanır. Bu kritik indikatör, piyasanın gidişatında lokal düşüşleri tespit edebilmek için kullanılır. Boğa piyasasının normal koşullarda kalıp kalmadığını değerlendirmek için önemli bilgiler sunan metrik, genelde Bitcoin’in boğa trendinde mi yoksa ayı trendinde mi olup olmadığını teyit etmeye yardımcı olur. Metrik, an itibariyle Bitcoin’in alım bölgesine girdiğini gösteriyor. Önde gelen zincir üstü analist Will Clement’e, bu metriğie işaret ederek, ” Bitcoin, alım bölgesine bölgesine giriyor. Bu dip sinyali, Bitcoin tarihinde daha önce sadece 5 kez ortaya çıktı” açıklamasını yaptı.  

 

Glassnode: madenciler yoğun bir şekilde BTC biriktiriyor

Analitik veri firması Glassnode tarafından yayınlanan rapora göre, 40 bin dolar seviyelerinde Bitcoin’e tam güven gösteren madenciler, yoğun Bitcoin alımları yapıyor. Son verilere göre madenciler, Mayıs 2021 piyasa düzeltmesinden bu yana en hızlı oranda birikim yapıyor. Bitcoin madencilerinin  6.100 BTC’den fazla eklemesiyle, art arda beş gün alım gerçekleşti.

 

Ayrıca, madencilik devi Bitfarms, son fiyat düzeltmesi sırasında 100 BTC daha alarak, toplam varlıklarını 4.300’e çıkardı. Fidelity’deki Global Macro direktörü Jurrien Timmer ilginç bir analiz sundu. Timmer, FED faiz artırırken kripto para piyasasının, baskı altına giren hisse senedi piyasasını takip ettiğini yazıyor.

 

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!