Kritik Gelişme: Coinbase, 4 Altcoin Delist Ediyor!

Dünyanın önde gelen ABD merkezli kripto para borsası Coinbase, 21 Ekim tarihinde gerçekleştirdiği duyuruya göre bu 4 altcoin projesini delist edeceğini açıkladı. Kriptoarena.com olarak, delist edilecek altcoin’leri aktarıyoruz…

4 altcoin delist ediliyor

Kripto para borsası Coinbase tarafından 21 Ekim tarihinde yayınlanan açıklamaya göre, altcoin delist ediliyor. Delist olacak altcoin ise şu şekilde:

  • mStable (MUSD)
  • Rari Governance Token (RGT)
  • Tribe (TRIBE)
  • Pawtocol (UPI)

Gerçekleştirilen duyuruda yer verilen bilgilere göre, belirtilen altcoin projeleri TSİ 4 Kasım tarihi saat 19.00 itibari ile alım ve satım işlemlerinin askıya alınacağı açıklandı. Alım-satım işlemlerinin durdurulmasının ise yatırma ve çekme işlemlerini etkilemeyeceğini belirtilirken kripto para borsası Coinbase, bu durumun ise cüzdan adreslerinde belirtilen altcoin’lere sahip olan yatırımcıların cüzdanlarında değişikliklere neden olabileceği bildirildi.

4 Kasım tarihinden itibaren RGT/USD, TRIBE/USD, UPI/USD ve UPI/USDT işlem çiftlerinde kripto borsası Coinbase üzerinde piyasa alım ve satım ticari işlemleri gerçekleştirilemeyeceği belirtiliyor. Coinbase tarafından yapılan açıklamanın ardından altcoin’lerde büyük düşüşler yaşandı. UPI/USD çiftinin açıklamanın ardından hacmi son 24 saate bakıldığında yüzde 55 oranında gerileme yaşarken, fiyat seviyesi yüzde 10’lara varan bir değer kaybı yaşadı. Benzer bir hareketlilikle RGT/USD çiftinin paritesi de açıklamanın ardından yaklaşık olarak yüzde 12 oranında bir düşüşün ardından 1.68 dolar fiyat seviyesinden işlem gördü.

Coinbase’den cüzdan sahiplerine dair açıklama

Tüm belirtilenlere birlikte önde gelen kripto para borsası Coinbase, Twitter üzerinden gerçekleştirdiği bir başka paylaşımda da işlemlerin askıya alınması ile ilgili açıklama yayınladı. Askıya alınan hesaplara dair yatırımcıların cüzdanlarına erişim sağlayıp sağlamayacakları hakkında gerçekleştirilen paylaşımda şunlara yer veriliyor:

Belirtilen işlem çiftlerinin askıya alınması, yatırımcıların para yatırma ve çekme işlevi adına kullanılabilir durumda kalacak olan MUSD, RGT, TRIBE ve UPI cüzdan adreslerine erişimini etkilemez.

Diğer yandan delist edilmesi planlanan kripto para projelerinden Pawtocol (UPI), hayvan severler tarafından evcil hayvanların bakımlarını kolaylıkla sağlanması adına kurulmuş bir blockchain olarak sunulmuştur. Diğer bir proje ise Rari Governance (RGT), DeFi projelerinin geliştiricilerine piyasaya sunmaları aşamasında ve geliştirme aşamasında belirli bir getiri elde etmek amacıyla kurulan blockchain projesi olan. Kripto borsalarının delist işlemlerinin ardından altcoin projeleri genellikle kayıplarla karşılaşmaktadır.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!