Azınlıklar ve Marjinal Gruplar Kripto Paraları Finansal Irkçılağa Karşı Çare Olarak Görüyor

ABD‘de yapılan bir anket, etnik azınlıkların ve LGBTQ topluluklarının, beyaz Amerikalılardan daha yüksek oranda kripto para birimlerine sahip olduğunu ortaya çıkardı.

Azınlıklar kripto paraları finansal eşitlik olarak görüyor

USA Today tarafından yapılan bir ankete göre, siyahi Amerikalıların yaklaşık yüzde 23’ü ve Latin Amerika kökenli ABD’lerin yüzde 16’sı kripto para birimine sahip. Beyaz Amerikalılarda ise bu oran yüzde 11 oranında. Kripto para farkındalığı da siyahi inüfus arasında daha yaygın. Siyah, Asyalı ve Latin kökenli Amerikalıların yaklaşık yarısı kripto paralara aşina olduklarını belirtirken,  beyaz Amerikalılarda bu oran yüzde 37’de kaldı. Azınlıkların yanı sıra, diğer marjinal topluluklar da dijital para birimlerinde daha büyük bir potansiyel görüyor. Genel halkın yalnızca yüzde 13’ü kripto paralara yatırım yaparken, LGTBQ topluluğunda bu oran yaklaşık yüzde 25. 2019 ABD nüfus sayımına göre, beyaz Amerikalılar nüfusun yüzde 60’ını oluştururken, latin Amerikalı kökenli Amerikalılar yüzde 18, Siyah Amerikalılar yüzde 13’ü oluşturuyor.

Geleneksel finans kurumları tarafından görmezden gelinen veya ayrımcılık gören marjinal topluluklar, kripto para birimlerini finansal özgürlük için bir fırsat olarak görüyor. Siyah Amerikalıların yaklaşık yüzde 43’ü bankacılık ve kredi endüstrisinin kendilerine adil davranmadığını söylüyor. Bu arada, LGBTQ topluluğunun yüzde 39’u da bu ayrımcılığı hissediyor. Ayrıca, Siyah Amerikalıların yüzde 58’i, Latin Amerikalıların yüzde 66’sı ve LGTBQ topluluğunun yüzde 59’u geleneksel sistemlerin “kendileri için tasarlanmadığına” inanmıyor.

Marjinal gruplar ve siyahiler daha fazla hodl yapma eğiliminde

Bu grupların kripto paralara ilgilerine rağmen, birçoğu hala yatırımlarının değer kaybetmesinden endişe duyuyor. Ankete katılan Siyahi kripto para sahiplerinin yarısı, beyaz nüfusun ise yüzde 30’u dijital paraların değerini kaybetmesinden “çok” endişe duyduklarını bildirdi. Özellikle, LGBTQ topluluğu genel olarak biraz daha iyimserdi ve yüzde 20’si, kriptolarının değer kaybetmesinden “çok” endişe duyduklarını söyledi. Yine de yatırımcılar, dijital paraların potansiyelinin risklerinden daha ağır bastığına inanıyor. Siyahi kripto yatırımcılarının yüzde 75’i hodl yaparken, ABD‘li beyaz yatırımcılarının yüzde 63’ü hold yapıyor.

 

Dijital paraların benimsemesi, ABD’de ivme kazanırken, Birleşik Krallık için aynı şey söylenemez. Ülkenin mali gözlemcisi Mali Davranış Otoritesi (FCA) kısa süre önce kriptolarla ilgili en son çalışmasının sonuçlarını yayınladı. Araştırmanın en önemli bulgusu, şu anda İngiltere‘de 2,3 milyon kişinin kripto paraya sahip olması. Bununla birlikte, benimseme arttıkça, ortalama demografi büyük ölçüde aynı kaldı, 35 yaşın üzerindeki orta ila üst orta sınıf erkekler. en çok yatırım yapanlar.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!