Kripto Paralar İçin Bu Hafta O 7 Gelişmeye Dikkat!

Kripto para piyasası sert bir 2022 yılının ardından, 2023 yılında büyük bir toparlanma yaşayarak başta lider kripto para birimi Bitcoin (BTC) olmak üzere birçok kripto para biriminde büyük yükselişlerle karşımıza çıktı. Bununla beraber kripto paralar için makroekonomik veriler ve yeni gelişmeler, fiyatını belirlemede etken rol alıyor. Uzmanlar, bu hafta gerçekleşecek 7 gelişmeye dikkat çekti! Bu 7 gelişme kripto paraların fiyatında büyük bir değişim yaratabilir! İşte detaylar…

Son günlerde yaşanan gelişmeler, kripto paralar için yön verici olabilir!

Geçtiğimiz günlerde ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) eylemleri kripto para gündemini meşgul etse de yeni haftada gerçekleşecek gelişmeler ile beraber dikkatler kripto paraların üzerinde olacak.

Kriptoarena.com olarak daha önce aktardığımız üzere, 2022 yılında büyük borsa çöküşlerinden biri olan FTX’in çöküşünün ardından birçok kripto para şirketi büyük darbe almıştı. Ortaya çıkan zararı tespit etmek amacıyla önümüzdeki günlerde bu şirketlerden bazıları bilançolarını yatırımcılara duyuracak.

Popüler kripto para borsası Coinbase, yaptığı duyuru ile beraber bilançosunu 21 Şubat’ta açıklayacağını duyurdu. Bununla beraber aynı gün açıklanacak bir başka bilanço ise kripto para şirketi CoinShares’ten geliyor. The Block ise yaptığı duyurularda kendi şirket bilançosunu 23 Şubat’ta açıklayacağını aktardı.

Öte yandan geçtiğimiz günlerde Binance USD Coin üreticisi Paxos’a yollanan Wells Bildirimi ve New York Finansal Hizmetler Departmanı tarafından BUSD basımının durdurulmasıyla beraber, SEC’in etkinliklerinin arttığı gözlemleniyor. Bununla beraber Terra (LUNA) kurucusu Do Kwon hakkında da işlemler gerçekleşmeye devam ediyor. ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), Terra’nın çöküşünün ardından Do Kwon’u 10 bin Bitcoin’i aklamakla suçluyor.

Bir diğer yandan etkinlikler ise devam ediyor. Bilgisayar korsanlığı ve ağ oluşturmaya adanmış yıllık Ethereum odaklı bir etkinlik olan ETHDenver, 24 Şubat tarihinde start verip 5 Mart tarihine kadar devam edecek. Colorado festivaline popüler ETH geliştiricileri ve hayranlar katılıyor. Birçok yatırımcı Shanghai Yükseltmesi ile ilgili güncellemeler hakkında sorular sorabilir. Bununla beraber festivalde birçok yeni ürün tanıtılabilir.

Makroekonomik veriler bu haftaya damga vurabilir!

Kripto paralar için bu hafta açıklanacak makroekonomik veriler çok kritik olabilir. 20-25 Şubat arası açıklanacak veriler ise dikkat çekiyor. Öncelikle; 20 Şubat 2023 tarihinde ABD piyasaları kapalı olacak. Bunun nedeni ise Başkanlar Günü tatili olarak açıklanıyor. 21 Şubat 2023 TSİ 17.45 itibariyle ise ABD Üretim PMI verileri açıklanacak. Uzmanların beklentisi anlık olarak 47.3 seviyelerinde bulunuyor. 22 Şubat 2023, ABD Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC) toplantı tutanakları duyurulacak.

23 Şubat Perşembe günü ise son derece kritik, birçok veri açıklanacak. Piyasanın tepkisi merak ediliyor. Perşembe günü, Euro Bölgesi Enflasyonu Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) yıllık açıklanacak. Bununla beraber TCMB faiz kararı, ABD Gayrisafi Yurt İçi Hasıla (GSYH) verileri ve ABD ilk işsizlik haklarından yararlanma başvuruları açıklanacak. Son olarak 25 Şubat 2023, NFT’lere yönelik bir ölçeklendirme çözümü olan ImmutableX (IMX), 19.3 milyon dolar değerinde token kilit açılımında bulunacak.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!