Binance Bu 3 Altcoin İçin Delist Duyurusu Yaptı: Çakıldılar!

Önde gelen kripto para borsalarından Binance, son yaptığı duyuru ile beraber 3 altcoin projesini delist ettiğini açıkladı! İşte detaylar…

Binance, bu 3 altcoin’i delist ediyor!

Daha önce kriptoarena.com olarak aktardığımız üzere dev kripto para borsası Binance, zaman zaman belirli delist haberlerinde bulunarak bazı altcoin projelerini platformu üzerinden kaldırır. Bu altcoin projelerini ise Binance şu şekilde belirler; altcoin projelerinin kullanıcılara yönelik sağladığı yüksek standart seviyelerinin karşılanıp karşılanmadığı, ekibin proje taahhüdü, işlem hacmi ve likidite, ağ / akıllı sözleşme kararlılığı, sağlıklı ve sürdürülebilir bir kripto ekosistemine katkı gibi kriterler burada esas alınır.

Borsa, bir token’ın artık bu standardı karşılamadığında veya sektör değiştiğinde, daha derinlemesine bir inceleme yürütür ve potansiyel olarak onu liste dışı bırakır.

Son incelemelerinin ardından dev kripto para borsası Binance, 3 altcoin projesini daha delist ettiğini açıkladı. Bu projeler; Aion (AION), Mirror Protocol (MIR) ve Anchor Protocol (ANC) olarak karşımıza çıkıyor. Öte yandan dev kripto para borsası, bu altcoin projelerinin 27 Şubat 2023 TSİ 12:00 itibari ile delist edileceğini açıkladı.

Borsa yaptığı duyuruda kesin olarak delist edilecek işlem çiflterini ise AION/USDT, MIR/BUSD, ANC/BUSD olarak belirtiyor. Bu altcoin çiftleri için tüm emirleri, ilgili her bir işlem çiftinde ticaret durduktan sonra otomatik olarak kaldırılacaktır. Binance, yaptığı duyuruda bu altcoin projeleri için yatırım işlemlerinin 28 Şubat 2023 TSİ 12.00 itibariyle kaldırılacağını, yapılan para çekimlerinin ise 28 Mayıs 2023 TSİ 12.00’a kadar devam edeceğini açıkladı.

Öte yandan bu projeler Binance Simple Earn’den de kaldırılıyor. Binance Simple Earn, yukarıda belirtilen tokenları 21 Şubat 2023 TSİ 09.00 itibarıyla listeden çıkaracak. Binance Gift Card ve Binance Pay platformlarından da kaldırılacağı aktarılan proje için Binance kullanıcılara, herhangi bir potansiyel kaybı önlemek için, strateji işlem hizmetlerinin sona ermesinden önce işlem stratejilerini güncellemeleri ve/veya iptal etmelerini öneriyor.

Duyurunun ardından fiyat seviyeleri dipleri gördü!

Binance’in listeden çıkardığı ilk altcoin projesi olan Aion (AION), son 24 saatlik süreç içerisinde yüzde 15’in üzerinde değer kaybetti. Anlık olarak fiyat seviyesi ise 0,03453040 dolarda bulunuyor. Projenin piyasa değeri, 17 milyon dolar seviyesine geriledi.

AION 7 günlük grafiği

Dev borsanın delist ettiği bir diğer proje olan Anchor Protocol (ANC) ise son 24 saat içerisinde yüzde 16 değer kaybetti. Popüler proje, Binance delist haberinin ardından piyasa değerinde de düşüşler gördü. Bununla beraber anlık olarak 0,04114236 dolar seviyesinden işlem görüyor.

Anchor Protocol 7 günlük fiyat grafiği

Son delist duyuru ise Mirror Protocol (MIR) için yapıldı. Piyasa fiyatı diğer altcoinler gibi yüzde 15 seviyelerinde olmasa da yüzde 10’un üzerinde düşüş yaşadı. Anlık olarak proje, 0,150630 dolardan işlem görüyor.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!