Kripto Para Saldırılarının Sayısı Düşüyor, Ancak Zararları Artıyor!

Araştırmalar, bu yıl kripto para hack’lerinde çalınan ortalama dolar miktarının 2021’dekinin iki katından fazla olduğunu gösterdi.

Kripto para hack’leri niceliği değil kaliteyi hedefliyor gibi görünüyor

Kripto para hack’leri, yılın başından bu yana sayılarda önemli ölçüde azalmaktadır. Son araştırmalara göre, sektör Haziran ortasına kadar 64 güvenlik ihlali gördü. bu sayı, geçen yılki 251 hack’ten keskin bir düşüş anlamına geliyor. Ancak başarılı hack’lerin sayısı azalırken, sektöre verdikleri zarar kesinlikle azalmadı. Veriler, kripto hack başına çalınan ortalama miktarın 2021 ortalamasına göre yüzde 206 arttığını gösteriyor. Paylaşılan araştırmaya göre, 2021 yılında kriptoda çalınan yaklaşık 3,2 milyar dolarlık toplam 251 hack görüldü. Bu yıl, Haziran ortasından itibaren, sektör yalnızca 65 güvenlik ihlalinde yaklaşık 1,7 milyar doların çalındığını gördü . Raporda şu sözlere yer verildi:

2022’de kriptoyla ilgili hack’lerin sayısı keskin bir şekilde düşse de, bu yıl kripto fiyatlarındaki düşüşe rağmen, bu çalınan toplam dolar miktarını etkilemiyor.


Son veriler, bu yıl kripto hack başına çalınan ortalama miktarın 26.6 milyon dolar olduğunu gösterdi – 2021 ortalaması olan 12.9 milyon dolara kıyasla yüzde 206’lık bir artış. Bu sayı, yüzde 465,9’luk bir artışı temsil eden, hack başına çalınan 2020 ortalama 4,7 milyon dolara kıyasla daha da büyük hale geliyor.  Araştırmacılar, bilgisayar korsanlarının 2022’de daha büyük hedefleri hedeflediğine ve başarılı bir şekilde amaçlarını gerçekleştirdiklerine inanıyor. DeFi pazarı, genellikle merkeziyetsiz protokollerden en büyük getirileri elde edebildikleri için bilgisayar korsanları için favori bir hedef gibi görünüyor.

Sorun nasıl çözülecek?

2021’de çalınan tüm kripto paraların yaklaşık yüzde72’si DeFi protokollerine ve hizmetlerine atfedildi. Bu yıl, bu oran şaşırtıcı bir şekilde yüzde 97’ye yükseldi. Kripto para birimi analisti Robert Hoffman, piyasaya dökülen büyük miktarda risk sermayesi parası nedeniyle DeFi’nin bilgisayar korsanlarının ana hedefi haline geldiğini söyledi. Pazarın rekabetçi doğası, ilk başlatılan protokollerin en yüksek başarı şansına sahip olacağı anlamına gelir diyen analist, şunları ekledi:

Dördüncü sanayi devriminin dijital finansal sistemini inşa etme yarışı, birçok paydaşın birincilik için rekabet ettiği son derece hızlı bir yarış.

Kriptoarena.com olarak da bildirdiğimiz gibi, akıllı sözleşmelerin teknik doğası ve bunları programlamak için gereken uzmanlık, manipülasyon için çok fazla alan bırakıyor. Ancak Hoffman, DeFi daha yaygın hale geldiğinde, güvenlik sorunlarının çoğunun “kitlesel olarak benimsenen herhangi bir yeni teknolojide olduğu gibi” çözüleceğine inanıyor.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!