BlockFi, FTX ile Anlaştı: 240 Milyon Dolar!

CEO Zac Prince’e göre BlockFi, Haziran 2021’de değeri 5 milyar dolar olan bir şirket için FTX US ile toplam 680 milyon dolarlık anlaşmalar imzaladı. İşte ayrıntılar…

BlockFi, FTX US ile 240 milyon dolarlık ‘satın alma seçeneği’ de dahil olmak üzere anlaşma yaptığını duyurdu

FTX US, BlockFi ile kripto türevleri takasına borç veren firmayı satın alma seçeneği verecek bir anlaşma imzaladı. BlockFi CEO’su Zac Prince, Cuma günü Twitter’da paylaştığı bir mesajda , kripto kredi firmasının FTX US ile 400 milyon dolarlık döner kredi tesisi ve BlockFi’yi “performansa göre 240 milyon dolara kadar değişken bir fiyatla” satın alma seçeneği için anlaşmalar imzaladığını söyledi. ” CEO’ya göre anlaşma, BlockFi’de “likiditeyi artırma ve müşteri fonlarını koruma” çabasının bir parçası olarak sağlandı.

Anlaşmalar halen hissedarların onayına tabidir. Prince, kripto piyasasındaki oynaklığın, “özellikle Celsius ve 3AC ile ilgili piyasa olaylarının” BlockFi üzerinde olumsuz etkisi olduğunu söyledi. Kripto kredi platformu, Celsius’un para çekme işlemlerini duraklatmasını takip eden hafta yaklaşık 80 milyon dolarlık zarara uğradı ve kurtarma için “çekici olmayan çeşitli seçenekleri” düşündükten sonra FTX US ile ortaklık kurdu. Prince konuyla ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi:

Finansman ve para çekme işlemleri, ticaret platformumuz, kredi kartımız ve küresel kurumsal hizmetlerimiz dahil tüm ürün ve hizmetlerimiz, arkalarında artan sermaye gücüyle normal şekilde çalışmaya devam ediyor.

Personellerin yüzde 20 si işten çıkarılacak

Cuma günkü bir blog yazısında BlockFi , Perşembe günkü FTX’in firmayı 25 milyon dolara satın almayı planladığını iddia eden raporları eleştirdi . CEO’ya göre, Haziran 2021’de değeri 5 milyar dolar olan bir şirket için 400 milyon dolarlık kredi imkanı, 240 milyon dolarlık satın alma fiyatı ve “diğer olası bedeller” toplam 680 milyon dolar oldu. Prince, raporun “uygunsuz bir şekilde sızdırılmış bir çağrıdan” kaynaklandığını ima etti ve şunları söyledi:

Tek bir tarafın tamamen kişisel varsayımı.

Kriptoarena.com olarak da bildirildiği gibi, BlockFi, şirketin borç verenlerinden gelen teminat çağrılarını karşılayamadığı bildirildikten sonra, Three Arrows Capital’in bazı pozisyonlarını Haziran ayında tasfiye eden ilk firmalardan biriydi . Piyasadaki gerileme ve aşırı fiyat oynaklığının ortasında, kripto kredi şirketi 850 kişilik personelinin yüzde 20’sini işten çıkaracağını ve yaklaşık 600 kişiyi elinde tutacağını duyurdu . Bir FTX ABD satın alımının bu kararı değiştirip değiştirmeyeceği belli değil.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!