KRİPTO PARA PİYASASINDA 6 MİLYAR DOLARLIK DÜŞÜŞ..BİTCOİN İÇİN 3.000 $ KAÇINILMAZ MI?

5 Aralıktan beri48 saatlik bir süre içinde Bitcoin fiyatı yaklaşık yüzde altı ile 3913 dolardan 3678 dolara düştü.

Etereum (ETH) ve Stellar (XLM) gibi diğer ana kripto paralar geçtiğimiz iki günde yüzde 10dan fazla düşüş gösterdi. Ethereum fiyatı 112 $ dan 101 $ a düştü Stellar fiyatı ise % 13 ten fazla 0.15 den $ 0.13 e geriledi.

Geçtiğimiz 12 saat içinde kripto piyasası bir bütün olarak 6 milyar dolarlık değer kaybetti ve ABD doları karşısında değerlerinin yaklaşık yüzde 10 ila 20sini kaybetti. Küresel pazardaki küçük market cap ERC20 tokenlerinin çoğundan önemli ölçüde daha iyi performans gösteren Waves Maker Aion Chainlink ve Theta gün içinde yüksek satışlar kaydetti.

3.000 $ Bitcoin için kaçınılmaz mı?

25 Kasımda Bitcoinin (BTC) fiyatı 2018 yılındaki en güçlü satışlardan birini yaşamasıyla 3456 $ seviyesine geriledi. Önemli kripto-para birimi analisti Willy Woo baskın kripto para biriminin 2019un ikinci çeyreğinin sonuna kadar muhtemelen bir dip seviyesine ulaşamayacağını söyledi. Woo açıklamasında;

Blockchain görünümünü bir araya getirdiğimde bir dip için zamanlamanın 2019un ikinci çeyreği civarında olabileceğinden şüpheleniyorum. Bundan sonra toplanma dönemine başlayabilirizdedi.

Son iki hafta boyunca Bitcoinin düşüş eğiliminin yoğunluğuna bağlı olarak özellikle BTCnin hacmi göz önünde bulundurulduğunda 3000 $ ila 3400 $ aralığında yeni bir yıllık düşük seviyenin düşmesi kaçınılmaz görünüyor. Günlük hacmindeki önemli artışa bağlı olarak BTCnin fiyatı hızlı bir oranda düşüyorsa piyasaya yeni ayıların girmesi bu düşüşün nedeni olabilir. Ancak Kasım ayı sonlarından beri BTC ve geri kalan büyük kripto para birimleri düşük günlük hacimleriyle düşüşe geçti. Örneğin 6 Aralıkta BTCnin fiyatı günde yaklaşık yüzde dört oranında düştü. Hacmi  6 milyar dolardan yaklaşık 5 milyar dolara düştü.

DonAlt dahil olmak üzere bazı teknik analistler BTCnin destek seviyesinin yeterince güçlü olmadığını ve destek seviyesinin altına düşmeye devam ederse bir sonraki hedefin 3.000 $ ın altına düşebileceğini söyledi.

Desteğin altı kapalı çok güzel görünmüyor. BTCnin destekleri hızla geri alması gerekiyor. Önceki gerilemelere gitmesini bekliyorum. Eğer beklemezlerse ufukta $ 2900’e görüyorum.

Kısa vadede kripto piyasası düşük fiyat aralığında küçük bir iyileşme yaşayabilir. Bununla birlikte Aralık ayı boyunca büyük piyasa kripto para birimleri büyük direnç seviyelerinin kırılmasında başarısız olursa BTCnin 3000 $ ile 4000 $ arasında bir aralıkta kalması muhtemel gözüküyor.

 

Comments (0)
Add Comment