Kripto Para Piyasaları İyileşiyor mu Yoksa Yeni Bir Boğa Tuzağı mı?

Kriptoarena.com olarak da bildirdiğimiz gibi, Haziran başındaki son fiyat düşüşünden sonra lider kripto para birimi Bitcoin (BTC) fiyatları, 18.000 doların altında yeni en düşük seviyelere işaret etmişti. Ancak fiyat bu seviyelere düşmeden önce, birkaç gün için 21.000 doların üzerinde güçlü bir konsolidasyon ve daha sonra 20.300 dolara yakın sert bir düşüş yaşadı. Ayrıca, ayılar fiyatı 17.600 dolara kadar düşürdü. BTC fiyatı bir boğa tuzağı oluşturmak için gizli bir düşüş eğilimi gösterdiğinden benzer bir fiyat hareketi bekleniyor. İşte detaylar…

Kripto para piyasalarındaki hareketlilik boğa tuzağı olabilir mi?

Kısa vadede BTC fiyatı, yükselen bir üçgen içinde sallandığı ve hızla zirveye yaklaştığı için oldukça yükseliş gösteriyor. Lider kripto para biriminin, 21.600 doların üzerindeki desenin boyun çizgisine ulaşana kadar artan bir konsolidasyon sürdürmesi bekleniyor. Ayrıca, bu seviyelerden gerçekleşecek bir kırılma, fiyatı 22.700 doların üzerine çıkarabilir ve bunu ileride bir kırılma izleyebilir. Varlık uzun vadede oldukça düşüş eğiliminde olduğundan bu bir boğa tuzağı olabilir.

Daha yüksek zaman dilimindeki BTC fiyatı, en az 30 ila 45 gün arasında dar aralıklarda bir konsolidasyona işaret ediyor. 19.800 dolarlık alt desteğin hemen üzerinde menzile bağlı bir konsolidasyon olması bekleniyor. Bununla birlikte, birkaç kırılma ve toparlanma da beklenebilir. Son olarak, devasa alçalan üçgenin zirvesi, 3. çeyreğin sonunda kırılabilir ve burada önemli bir fiyat düşüşü, fiyatı 15.500 dolara yakın alt desteğe doğru sürükleyebilir. Toplu olarak, piyasalar şu anda kayda değer bir toparlanma ile başlamış görünüyor, trendin tersine döndüğüne dair güçlü bir onay henüz parlamadı. O zamana kadar Bitcoin (BTC) fiyatı konsolide kalabilir ve ara sıra yeni düşükler kaydedebilir.

Bitcoin ağının güç tüketimi düştü

Tüm bunların yanında, madencilik hash oranındaki düşüşten sonra, Bitcoin (BTC) ağının genel güç tüketimi büyük bir düşüş kaydetti ve bu da BTC madenciliği yapılırken tamamlanması gereken blokların ulaşım gücünü saniyede 199,225 exahash’a (EH/s) düşürdü. Cambridge Alternatif Finans Merkezi tarafından paylaşılan verilere göre, Bitcoin ağı 2022 yılının en düşük güç talebi seviyesine (10,65 gigawatt (GW)) indi. BTC ağı, en yüksek 16,09 GW seviyesini görmüştü. 16 Haziran’da yayımlanan bir raporu, bankacılık sektörünün Bitcoin ekosisteminden 56 kat daha fazla enerjiyi nasıl kullandığını gösterdi. BT mühendisi, kriptograf ve danışman olan yayımcı Michel Khazzaka, yapılan özel röportajda şunları söyledi:

Genel olarak Bitcoin ve Bitcoin Lightning, büyük ölçekte benimsenmeyi hak eden gerçekten harika ve çok verimli teknolojik çözümler. Bu teknoloji, yeterince parlak, yeterince verimli ve kitlesel olarak benimsenecek kadar güçlü.


Bitcoin güç talebindeki ani düşüş, madencilik hash oranının azalmasına bağlanabilir. Madencilik hash oranı, BTC madencilerinin başarılı bir şekilde blok madenciliği yapmaları için ihtiyaç duyduğu bilgi işlem gücüdür ve bu işlem gücü önemli bir güvenlik metriği olarak hizmet eder.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!