Kripto Para Milyarderinden Kritik Bitcoin Tahmini!

Galaxy Digital CEO’su Mike Novogratz, lider kripto para birimi Bitcoin ile ilgili gelecek tahminlerini açıkladı. Uzun vadede yatırımcıları sevindiren haberler veren analistin söyledikleri çok konuşuldu.

Lider kripto para biriminden sevindirici haber

Geçtiğimiz günlerde kripto para endüstrisi hakkında yorumlarını dile getiren kripto milyarderi Mike Novogratz, kritik analistler yaptı. Kısmen olumlu bir tablo çizen yorumcu, FTX’in iflasının piyasaya sanıldığı kadar kötü bir etkisi olmadığını söyledi. Yorumlarına FTX CEO’su Sam Bankman Fried’ın skandallarına da değinen Novogratz, eski CEO’nun hayal gördüğünü düşündüğünü söyledi. Buna ek olarak FTX davasında SBF dışında yargılanması gereken birçok kişinin daha olduğunu dile getirdi. FTX’in eski CEO’suna karşı oldukça tepkili olan Novogratz, yorumlarında Bitcoin (BTC)’ye de yer verdi.

Analist, kripto endüstrisinin geçtiğimiz üç aydaki durumu ele alındığında, makro düzeyde kötü etkilerin olmadığını dile getirdi. Bu kapsamda Bitcoin cephesinde de bizleri olumlu gelişmelerin beklediğini vurguladı. Buna ek olarak, FTX iflas etmeseydi şu anda BTC’nin tavan bir seviyede olacağını iddia etti. Kriptoarena.com olarak da belirttiğimiz gibi, kripto dünyası 2022’nin başından beri uzun bir ayı piyasasının içerisinde. Başta Terra ve FTX gibi köklü şirketlerin iflası ve siber saldırı gibi problemler bu süreci daha da uzattı. Piyasanın şu anki durumunu geçen sene ile kıyasladığımızda varlıkların yaklaşık %70 daha düşük seviyelerde işlem gördüğü görülüyor.

Ayı piyasasının sonu geliyor mu?

FTX’in eski CEO’su Sam Bankman Fried’ın hapise girmesini isteyen Novogratz, bu düşüncesinde yalnız değil. Lider kripto borsası Binance’ın CEO’su Changpeng Zhao ve geçtiğimiz günlerde Twitter’ı satın alan Elon Musk da SBF’nin yargılanması gerektiğini düşünenlerden. FTX skandalı her gün yeni bir boyut kazanırken, kullanıcılar piyasanın ne zaman eski haline geleceğini merak eder oldu. Uzman analistler içinde bulunduğumuz ayı piyasasının 2023 baharında biteceğini vurgularken, Novogratz gibi yorumcular bunun daha erken bir zamanda da olabileceğini düşünüyor.

Fiyat izleme platformu CoinMarketCap’e göre ise bu yazı yazılırken Bitcoin (BTC) fiyatı son 24 saatte %0,71 artış yaşadı ve 16.970 dolar seviyesinde yerleşti. Novogratz’ın yanı sıra Fed başkanı Jerome Powell da Bitcoin de bir ralli bekleyenler arasında. Öyle ki Powell, Aralık ayında daha büyük artışları görebileceğimizin altını çizerken enflasyonun da hala yüksek olduğunu hatırlattı.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!