Fon Yöneticisi: FTX Olayı Kapanmadı! Bu 2’sine Dikkat

Yatırım şirketi Morgan Creek Capital’in fon yöneticisi olan Mark Yusko, FTX çöküşünün kripto ayı piyasasına olan etkilerinin devam edip etmediği konusunda görüşlerini açıkladı. Yakın tarihli bir röportajda Yusko, kripto para endüstrisinin iki temel taşına odaklandı: Grayscale ve Tether.

FTX olayının ardından yatırımcı güveni ciddi şekilde sarsıldı

Kriptoarena.com olarak da bildirdiğimiz gibi, en büyük kripto para borsalarından biri olan FTX’in ani çöküşü, kripto para endüstrisinde adeta şok etkisi yaptı. FTX’in iflas etmesinin ardından yaşanan bulaşma etkisi  arttı ve kripto kullanıcılarını, yatırımcıları ve ilgili şirketleri doğrudan etkiledi. Kripto borsaları, yatırımcı güvenini korumaya çalışırken daha fazla hesap verebilirlik ve şeffaflık sağlamak için uğraşıyor. Tüm bu gelişmelerle birlikte, yaşanan olumsuzluklar yatırımcıların güvenini ciddi şekilde sarsmışa benziyor.

Ardı ardına gelen çöküşler, perakende yatırımcılarda paniğe neden oldu ve tüm merkeziyetsiz borsalardaki birçok müşteri fonlarını soğuk cüzdanlara taşımaya başladı. Bunlar, ayı piyasasının beklenenden daha uzun süre devam etmesinin sadece birkaç nedenidir. Kripto para endüstrisindeki ünlü analistler ve yöneticiler, kaosun ortasında anlatılarını yayınladılar. Morgan Creek Capital Management’ın CEO’su ve CIO’su Mark Yusko, analist Altcoin Daily podcast’inde yer aldı. Burada, varlık yönetimi firmasının ortağı ve kurucusu, kriptoyu ciddi şekilde tehlikeye atabileceğine inandığı iki olaydan bahsetti.

Yusko, 2 büyük endişesini dile getirdi

FTX çöküşünün tetiklediği ayı piyasası devam edebilir ve beklenenden daha uzun süre kalabilir diyen Yusko, Sam Bankman-Fried’ı (SBF) yaşanan kaosun merkezindeki kötü adam olarak nitelendiriyor. Yusko, “Kötü insanlar kötü şeyler yapar ve oyunculardan nefret eder, oyundan değil,” dedi. CEO’ya göre, FTX olayı, Genesis Capital’in baskısıyla, piyasaya ciddi şekilde zarar verme potansiyeline sahiptir. Yusko ilk olarak, Grayscale Bitcoin Trust’ın (GBTC) potansiyel tasfiyesi ile ilgili endişelerini dile getirdi ve şunları söyledi:

 Eğer Grayscale’in GBTC hisseleri tasfiye olursa, bu bizim için kısa vadede kötü sonuçlar doğurur. FTX ve Genesis’ten dolayı 1 milyar dolarlık bir boşlukları oluştu. Barry Silbert umutsuzca fon arayışında…

Yusko daha sonra piyasa değerine göre en büyük stabilcoin olan Tether (USDT) ve FTX ilişkisi ile ilgili endişesini dile getirdi ve şunları söyledi:

Tether şirketinin SBF gibi Bahamalar’da olması beni tedirgin ediyor. Burada da bir sorun olursa, kripto topluluğu için kötü olur.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!