Bu Kripto Para Cüzdanı Hacklendi: 35 Milyon Dolarlık Kayıp!

Kriptoarena.com olarak aktardığımız üzere kripto para dünyası birçok kötü amaçlı saldırganın hedefinde yer alıyor. Bununla beraber 2022’den bu yana artan hack olayları birçok yatırımcının endişelenmesine yol açıyor. Son olarak 5 milyona yakın kullanıcısı olan ve geçtiğimiz günlerde hacklenen kripto para cüzdanı Atomic Wallet’ın toplam kayıp bilançosu, yatırımcıları endişelendiriyor. Aktarılan verilere göre 35 milyon dolar değerinde kripto para çalındı! Peki, Atomic Wallet kullanıcılarını ne bekliyor? İşte detaylar…

Kripto para cüzdanı Atomic Wallet hacklendi: 35 Milyon dolarlık kayıp gerçekleşti!

Kripto endüstrisinde yaşanan en son olayla beraber, merkezi bir depolama ve cüzdan hizmeti olan Atomic Wallet’tan yaklaşık 35 milyon dolar değerinde çeşitli kripto paraların çalınmasıyla hafta sonu meydana geldi. Bu kripto paralar arasında Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH), Tether (USDT), Dogecoin (DOGE), Litecoin (LTC), BNB Coin (BNB) ve Polygon (MATIC) yer aldı. Blockchain’lerden alınan veriler ve @ZachXBT tarafından aktarılan on-chain analizlere göre, Tron tabanlı USDT en büyük çalınan kripto para birimi olarak karşımıza çıkıyor. ZachXBT’nin yaptığı açıklamalar ise şu şekilde:

Tron’da çalınan 7,95 milyon USDT ile en büyük kayıp yaşayan yatırımcı bulundu.

En büyük beş kayıp toplamda 17 milyon doları buluyor. Grafiğime göre şu anda çalınan toplam 35 milyon doları aşmış durumda.

Ortaya çıkan veriler ise yatırımcıları son derece endişelendiriyor. Toplamda gerçekleşen 35 milyon dolarlık kayıp, birçok kripto para yatırımcısının cüzdanından çekildi. Bununla beraber en çok kayıp yaşayan kişi açıklanan son verilere göre 8 milyon dolara yakın para kaybetti. Toplamda en büyük kayıp yaşayan 5 cüzdan, 17 milyon dolara yakın kayıpla karşımıza çıkıyor.

Atomic Wallet resmi hesabının yaptığı açıklamalar dikkat çekiyor!

Bir diğer yandan kripto para cüzdanı Atomic Wallet, Pazartesi günü Twitter üzerinden paylaştığı bir paylaşımda, etkilenen kullanıcıların “aylık aktif kullanıcılarımızın %1’inden azını” temsil ettiğini belirtmişti. Bununla beraber son gerçekleşen işlemin Cumartesi günü gerçekleştiğini de aktarmıştı. Firmanın söyledikleri arasında tutarsızlık olsa da birçok uzman konuyu yakından takip ediyor. Daha önce saldırıyı araştırdığını ve analiz ettiğini söyleyen firma, Pazartesi sabahı itibariyle konu hakkında kritik bilgileri açıklamadı. Mağdurlardan, Atomic Wallet’ın araştırmalarını yürütmek için kullandığı bir Google Docs formuna bilgi göndermeleri istendi.

Bununla beraber Atomic Wallet’ın resmi Telegram kanalındaki mesajlara göre, bazı kullanıcılar kriptolarının yakın zamanda yapılan bir yazılım güncellemesinden sonra çalındığını bildirirken, diğerleri en son sürüme güncelleme yapmamalarına rağmen etkilendiklerini söylüyor. Hack saldırısının ardından kripto para cüzdanının yerel token’ı Atomic Wallet Coin (AWC), düşüşe geçti. AWC, son 24 saatlik süreç içerisinde yüzde 19’un üzerinde değer kaybederek çakıldı.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!