Kıdemli Analist: 3 Altcoin Hızla Toparlanabilir!

Kripto para birimleri, FED’in yeni para politikası sonrası zor bir dönem geçiriyor. Bitcoin (BTC), 41 bin dolara kadar düşerken, birçok altcoin de büyük oranda değer kaybetti. Invezz analistlerinden Crispus Niyaga’ya göre 3 altcoin ivedi olarak toparlanma potansiyeline sahip.

NEAR (NEAR) ve Cosmos (ATOM),  umut vaat ediyor!

NEAR (NEAR), hızla büyüyen ve popülerlik kazanan bir Blockchain projesidir. Fiyatı geçen yıl Ekim ayındaki en düşük seviyesinden yüzde 887’nin üzerinde yükselen bir Ethereum katili olarak nitelendirilebilir. Hatta ekosisteminin küçük olmasına rağmen, dünyanın en büyük kripto para birimlerinden biri haline geldi. Altcoin NEAR protokolünün son rallisi, geliştiricilerin Nightshade ”sharding” teknolojisini başlatmasından sonra gerçekleşti. Bu, hızı artırmak için blokları parçalara ayıran bir teknolojidir. NEAR fiyatını yükseltecek en önemli katalizör, ”sharding” sürecinin 1. aşamasının başlatılması olacaktır.
 
Cosmos (ATOM/USD), farklı kripto para birimlerinin bir arada var olmasını ve birbirleriyle etkileşime girmesini sağlayan bir Blockchain projesidir. Binance USD ve LUNA gibi yüzlerce kripto para birimi tarafından kullanılan popüler bir platformdur. Altcoin ATOM fiyatı son birkaç aydır yükseliş eğiliminde. ATOM’u daha yükseğe çıkarabilecek katalizör, Ethereum ile yaklaşmakta olan köprüdür. Bu köprü, Cosmos teknolojisi kullanılarak oluşturulan uygulamaların Ethereum kullanılarak oluşturulanlarla iletişim kurmasına yardımcı olacaktır.

 

Lider altcoin Ethereum, gün sayıyor

Analistin listesindeki ilk altcoin Ethereum (ETH). ETH fiyatı, tüm zamanların en yüksek seviyesinden yaklaşık yüzde35 düştü ve şu anda 2 Ekim’den bu yana en düşük seviyede işlem görüyor. Düşüşün başlıca nedeni Fed’in para politikası ve bu yıl yaklaşık 3 faiz artırımı yapması. Ayrıca bazı yatırımcılar, Terra ve Solana gibi birçok Ethereum katilinin pazar payı almaya başlayacağından endişe ediyor. Bütün bu olumsuzluklara rağmen, ETH fiyatını yükseltecek büyük bir katalizör var. Ethereum geliştiricileri, ağı bir iş kanıtı teknolojisinden  hisse kanıtı teknolojisine geçirmek için tüm hızla çalışıyorlar
 
Bu geçiş, Ethereum’un karşılaştığı en büyük zorluklardan bazılarını çözecek. Örneğin, ekosistemin hızını artıracak ve karbon ayak izini azaltacaktır. Bu nedenle, ETH fiyatının bu süreçte ivme kzanma   olasılığı var. Tarihsel olarak, Ethereum büyük bir güncellemeden önce fiyat artışları görme eğilimindedir. Örneğin, 2021’de Londra güncellemesi ve ayrıca 2020’de ETH 2.0 lansmanından önce  fiyat yükseldi. Daha fazla altcoin haberi için, Kriptoarena.com adresini takip edebilirsiniz.

 

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!