3 Altcoin Ethereum’dan Daha iyi Bir Gelecek Vaat Ediyor: Rapor

Kripto para piyasaları yeni yıla zorlu bir başlangıç yaparken, lider altcoin Ethereum (ETH)’un birkaç rakibi tam gaz ilerliyor.

Üç Ethereum rakibi altcoin projesi emsalsiz bir hızla büyüyor

Girişim şirketi Electric Capital tarafından hazırlanan yeni yıllık gelişim raporu, Ethereum’un hızlı büyümesinin devam etmesine rağmen, bir kaç gelecek vaat eden Blockchain projesinin, benzeri görülmemiş bir hızla yükseldiğini söylüyor. Konuya ilişkin hazırlanan raporda şu ifadelere yer veriliyor:

Polkadot, Solana, NEAR, BSC [Binance Smart Chain], Avalanche ve Terra, Ethereum’un tarihinin benzer noktalarında yaşadığından daha hızlı büyüyor.

Katman-1 Blockchain protokolü Solana (SOL), Kasım ayında 2 doların altından tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 260 dolar seviyesine sıçradığı bir kırılma zamanı yaşadı. Altcoin SOL yazım sırasında 147,65 dolar fiyat seviyesinden işlem görüyor. Zincirler arası birlikte çalışabilirlik protokolü Polkadot (DOT) ise 2021’de büyük bir çıkış kazandı. DOT, Kasım başında 10 doların altında işlem görüyorken, altcoin fiyatı 54,98 dolara çıktı, yazım sırasında ise 26,42 dolardan işlem görüyor.

Terra (LUNA) geliştiricileri yüzde 300’den fazla artarak, SOL’u geride bıraktı

10. sıradaki altcoin projesi Terra (LUNA), 2021’in ilk yarısında bir doların altında işlem görüyorken, 20 doların üzerine çıktı, ardından piyasa çapında yaşanan düzeltmenin ardından istikrarlı bir yukarı hareket serisi başladı ve Temmuz ayından bugüne kadar yaklaşık olarak 10 kat yükseldi. Yazım sırasında 76,57 dolar seviyesinden işlem görüyor. Electric Capital’in kurucu ortağı Avichal Garg, tam zamanlı aylık geliştiricilerdeki büyümeyle ilgili önemli verileri Twitter üzerinden paylaştı. Terra’nın yüzde 313 arttığını, Solana’nın ise yüzde 307 oranında artış ile ikinci sırada olduğunu belirtti. Garg ayrıca Ethereum’un büyümesine de dikkat çekiyor ve konuya ilişkin olarak şu eklemede bulunuyor:

Altcoin Ethereum toplam geliştiricilerde yüzde 42, tam zamanlı geliştiricilerde yüzde 24 oranında büyüdü. Yaklaşık olarak 700 yeni geliştirici, her ay Ethereum ekosistemine katkıda bulunuyor.

Kaynak: Avicahal/Twitter

Avichal Garg ayrıca, altcoin Polkadot’un 2020’den 2021’e kadar Ethereum’a kıyasla yüzde 66,6 oranında büyüdüğünü gösteren bir tablo sunuyor. Yazım zamanında, iki numaralı kripto para birimi Ethereum, son 24 saatte yüzde 3,87 oranında düşüş yaşayarak, 3.403 dolar seviyesinden işlem görüyor. Kriptoarena.com olarak hazırladığımız diğer altcoin makalelerine de göz atmayı unutmayın.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da, Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!