Kanadalı Şirketten Türkiye ve Bitcoin Yorumu: Ne Pahasına Olursa Olsun!

Kanada merkezli kripto para ve Blockchain şirketi Blockstream’ın Güvenlik Bölümü Başkanı (CSO) Samson Mow, Türkiye’nin ne pahasına olursa olsun lider kripto para birimi Bitcoin (BTC)’e ihtiyacı olduğunu söyledi.

Türkiye ve Bitcoin açıklaması, Jack Dorsey, Miacheal Saylor ve Pompliano’dan destek aldı!

Merkezi Kanada’da yer alan ve dünya çapında ofisleri bulunan Blockstream, Bitcoin ve diğer dijital varlıkların depolanması ve aktarılması için bir dizi ürün ve hizmet geliştiriyor. Şirket yönetisi Mow’a göre,  Türkiye’nin içinde bulunduğu zor durumdan kurtulmak için özellikle Bitcoin’e yönelmesi gerekiyor. Mow’un tweet’i önde gelen Bitcoin savunucularının ve kripto para sektöründeki tanınmış isimlerinin dikkatini çekti. MicroStrategy’nin CEO’su Michael Saylor, Jack Dorsey ve Anthony Pompliano gibi isimler Mow’un tweetini destekledi.

 

Pek çok uzman Türkiye’nin BTC’ye odaklanması gerektiğine dair görüşlerini dile getirirken, Michael Saylor “BTC ana akım haline geldi” diyerek, ülkeye bu konuda tavsiyede bulunan ilk isim oldu. Saylor’a göre, BTC artık geleneksel finansal ssitemin bir parçası ve ortadan yok olup gitmesi söz konusu değil. Pompliano, Michael Saylor ve diğer BTC savunucuları dışında, Bitcoin Magazine ve Bitcoin Maximalist gibi platformlar da tweet’in ortaya koyduğu tartışmaya dahil oldu.

 JPMorgandan enflasyon ve BTC açıklaması

Belirsizliğin ortasında, birçok kişi enflasyona karşı korunmak için lider kripto para birimine yöneliyor. Paypal’ın kurucusu Peter Thiel, geçmişte Bitcoin (BTC)’e daha fazla yatırım yapmadığı için pişman olduğunu söyledi. Yönetici, BTC’nin bir nimet olduğunu ve ülkenin sahip olduğu en dürüst piyasa olduğunun altını çizerek, mevcut sistemin artık işlevsiz hale gelebileceğini söyledi.  Enflasyon nedeniyle doların devalüasyon yaşaması, daha fazla yatırımcı ve kurumu Bitcoin’e itti.

 

İnsanlar, enflasyondan  korunmak için yatırım araçları aramaya devam ettikçe gelecekte BTC ve kripto para piyasasına daha fazla giriş olabilir. Son zamanlarda, JPMorgan stratejistleri, Bitcoin’deki tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 67 bin dolar’a yükseldiği son rallinin, Bitcoin ETF’sinden ziyade enflasyon korkusundan kaynaklandığını söyledi.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da, Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!