Michael Saylor’dan Mesut Özil’e Çarpıcı Kripto Para Tavsiyesi

Bitcoin yatırımlarını 2020 yılının Ağustos ayından bu yana düzenli olarak artıran yazılım şirketi MicroStrategy’nin CEO’su  Michael Saylor, kendi kripto para birimini çıkaracağını açıklayan Fenerbahçe Spor Kulübü’nün ünlü futbolcusu Mesut Özil’in anketindeki “Bitcoin mi, Ethereum mu?” sorusunu yanıtladı. Özil’in tek soruluk anketine Saylor verdiği cevapta, binlerce saatlik araştırmasının ardından Bitcoin’i seçtiğini belirtti.

Mesut Özil anketine ünlü CEO’nun cevabı lider kripto para oldu

MicroStrategy CEO’su ve kripto topluluğunun önde gelen isimlerinden Michael Saylor, futbol dünyasının önemli ismi Mesut Özil’e lider kripto para Bitcoin tavsiyesinde bulundu. Mesut Özil geçtiğimiz gün kendi kripto para birimini piyasaya çıkaracağını açıklamış ve Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda “Bitcoin mi, Ethereum mu?” sorusunu sormuştu. Ünlü futbolcu Mesut Özil’in tek soruluk anketine 200 binden fazla kişi katılım sağlamıştı. Anket sonucuna göre katılımcıların %55’i Bitcoin, %45’i  Ethereum seçiminde bulundu.

Saylor: binlerce saat bu konu üzerinde çalıştım

Bitcoin savunucusu olmasıyla bilinen ve CEO’luğunu yaptığı iş zekası, mobil yazılım ve bulut tabanlı hizmetler sağlayan MicroStrategy şirketinin toplamda 114 bin lider kripto para birimine sahip olmasında kendisinin önemli etkisi bulunan Michael Saylor da Mesut Özil’in sorusuna kayıtsız kalamayan isimlerden oldu. Konu ile ilgili olarak Michael Saylor şu şekilde paylaşımda bulundu:

Bu sorunun cevabını aradığımız binlerce saatlik araştırmadan sonra 3,16 milyar dolarlık Bitcoin aldık. Çünkü bizi enflasyondan koruyacak, kurumsal düzeyde bir değer saklama aracına sahip olmak istedik.

Bilindiği üzere MicroStrategy şirketi geçtiğimiz yaz Ağustos ayında 250 milyon dolarlık Bitcoin aldığını açıklayarak iş dünyasında şaşkınlık yaratmıştı. Eylül ayında da 175 milyon dolarlık lider kripto para birimi alan şirket, daha sonraki aylarda da düzenli alımlarına devam etti. Son olarak 5050 BTC alan yazılım şirketinin elinde 114 bin BTC bulunuyor. Saylor, Bitcoin (BTC)’i geleceğin gayrimenkulü olarak gördüğünü sürekli olarak tekrar ediyor. Başarılı CEO, dolar tutmanın da sıfır faizli bu enflasyon şartlarında akıllıca bir davranış olmayacağını da belirtiyor.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da, Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!