Kaliforniya eyaletindeki kente Bitcoin fidye yazılımıyla saldırı

ABDnin Kaliforniya eyaletinde yer alan Lodi kenti yönetimi 2019 yılı içerisinde fidye yazılımı saldırısına maruz kaldıklarını duyurdu.

Lodi kentinin belediye başkanı olan Steve Schwabauer fidye yazılımı ile bilgisayar sistemlerinin eski haline dönmesi için 75 Bitcoin talep edildiğini bildirdi.

Steve Schwabauer kent yönetiminde görev alan personelin faturaya benzer bir e-posta aldıklarını ve e-postanın bilgisayar sistemlerini şifreleyen içeriğe sahip olduğunu doğruladı.

Steve Schwabauer kentin bilgisayar sistemlerinde geçtiğimiz nisan ve mayıs aylarında yaşanan sorunun Bitcoin fidyeciliği sebebiyle oluştuğunu belirtti. 

Government Technology de yer alan rapora göre saldırı sebebiyle kentin telefon hatları ve finans veri sistemi hedef alındı.

Görevli personelin faturayı andıran bir e-postayı tıklamasının ardından bilgisayar sistemlerine sızan yazılım telefon sistemi finans departmanı gibi ağları şifreledi.

“Yazılım bizden 75 Bitcoin talep etti” diyen Schwabauer Bitcoin ödemek yerine back-up sayesinde sistemi yeniden inşa ettiklerini söyledi.

Güvenlik uzmanlarının da yardımları sayesinde kentteki sistemlerin saldırıdan etkilenmesinin önüne geçildi. 

1 Nisan tarihinde geldiği belirtilen e-posta Lodi kentindeki polis merkezini de hedef aldı. 

Yaşanan olaydan sonra kent yönetimi yazılım saldırılarının önüne geçmek için 500 bin dolarlık ek ödeneğe onay verdi.

Comments (0)
Add Comment