JUST (JST) Nedir?

JUST (JST) nedir? adlı konu başlığımızı Kriptoarena.com olarak, bu makalemizde yanıtlıyoruz. JST Token, Just Network’teki faaliyetlerde kullanılan bir kripto paradır. Ayrıca ağda oylamaya katılmak, platform bakımına katkı sunabilmek için de kullanılabilen bir ödeme aracıdır. TRON tabanlı DeFi protokollerinin kullanılabildiği Just Networkte kredi alanlar faizleri JUST Token olarak öder. Ağda yalnızca stablecoin ödünç verme alanı olan JustStable’de işlem yapabilmektedir. Bir diğer yandan TRON ekosistemindeki DApp’lere erişebilen ve Just Network’te şifresiz hesap açılabilmektedir.

JUST (JST) projesinin amacı nedir?

Projenin amacı; TRON altyapılı olan DeFi protokolleriyle yatırımcıları buluşturmaktır. Ayrıca bu protokolleri sürekli olarak geliştirmektir. Kullanıcılar için hepsi bir arada finans çözümlerini sunmayı da hedefler. Proje ağında bulunan farklı alanlar sayesinde ise yatırımcılar diledikleri kripto paralarla merkeziyetsiz finansal işlemler yapabilmektedir.

JST Token teminatı olanlar, yalnızca kriptolar alanında kripto paralarla, JustStable alanında yalnızca Stablecoin’lerle kredi verebilmektedir. Platform aynı Just Network içinde TRC20 Token değişim alanını da sunmayı hedefler. Bu nedenle yatırımcılar için JustSwap bölümünü inşa etmiştir. Bu alanda yatırımcılar yalnızca TRC20 Token değişimi yapabilmektedir.

Avantajları neler?

  • DeFi: JST Token kullanıcıları, TRON tabanlı DeFi işlemleri yapabilmektedir. Ayrıca Staking ile yeni Coinler kazanıp, kredi vererek faiz kazançları elde edebilmektedir.
  • Hız: Kullanıcılar özellikle kripto para takası ve cüzdanlar arası sınır ötesi transfer işlemlerini dakikalar içinde yapabilmektedir.
  • Stable coin kredileri: JST kullanıcıları stablecoin olan USDJ’yi kredi olarak başka kullanıcılara vererek, stablecoin faiz getirisi elde eder.

Dezavantajları neler?

  • Güvenlik Protokolü Düşük Hesap: JUST Network’te özerk hesap kullanmak isteyen kişiler KYC işlemsiz hesapları açarak, ek Pin kodu olmadan kendi başlarına yönetebilecekleri özel hesaplara sahip olmaktadır.
  • Saldırı riski: JUST Coin, borsalara bağlı sanal cüzdanda saklanırken, borsaya karşı gelebilecek bir saldırıda risk altına girebilmektedir. Ancak donanım cüzdan saklama yolunu seçmek bu riski ortadan kaldırır.

JUST (JST) nedir? Nasıl satın alınır?

JST ile şu anda işlem yapılabilen borsalar; Binance, Huobi Global ve Poloniex’dir. Coin satın almak için ise aşağıdaki adımlar izlenmektedir:

Öncelikle ilk adım olarak JST listeleyen borsaların web/mobil uygulamasına erişim sağlayın. Daha sonra hesap açma adımlarını tamamlayın. Daha sonra kimlik doğrulama ve onay süreçlerini de tamamlayıp, para yatırma adımlarını takip edin. Son adım olarak istediğiniz bakiye tutarınca JST Token alım emri oluşturabilirsiniz. Güvenilir soğuk cüzdan hesaplarınızda saklayın.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!