JPMorgan Müşterilerine Bitcoin ve 3 Altcoin Fonlarına Erişim Sağlayacak!

Business İnsider’ın raporuna, dünyanın en büyük yatırım bankalarından biri olan JP Morgan, varlık yönetimi müşterilerine Bitcoin (BTC) ve diğer kripto para birimi fonlarına erişim izni verdi.

Bitcoin ve 3 Altcoin Fonları Müşterilere Sunulacak!

Rapor, müşterilerin artık JP Morgan danışmanları aracılığıyla beş kripto para birimi ürünü alıp satabileceklerini bildirdi. Danışmanların dört Grayscale Investments ürününe ve bir Osprey Funds ürününe erişimi var. 19 Temmuz’dan itibaren geçerli olan siparişler, müşterilere Grayscale’in Bitcoin Trust, Bitcoin Cash Trust, Ethereum Trust ve Ethereum Classic araçları aracılığıyla Bitcoin, Ethereum, BYC Cash ve Ethereum Classic’e maruz kalma sağlıyor. Business Insider, müşterilerin Osprey Fund’ın Bitcoin Trust’ına da yatırım yapabileceğini bildirdi.

Bu tür fonlar, JP Morgan’ın müşterilerinin kişisel olarak kripto para birimine sahip olacağı anlamına gelmiyor. sadece ona maruz kalırlar. Grayscale ve Osprey, yatırımcıların Bitcoin ve Ethereum gibi varlıkların fiyatını takip eden hisseleri satın almalarına izin vererek kripto para dünyasında hisse sahibi olmalarını sağlayan firmalardır. Grayscale ve Osprey, kripto para birimlerini satın almak ve depolamak gibi tüm karmaşık işleri yapıyor.

Dev bankalar kripto para sektörüne ilgi gösteriyor!

Grayscale, kripto dünyasının en büyük varlık yöneticisidir ve şu anda 27,5 milyar doları yönetiyor. New York City merkezli bir risk sermayesi şirketi olan Digital Currency Group’a ait. Ancak son zamanlarda, firmanın hisseleri Bitcoin fiyatına indirimli olarak işlem görüyor. Daha önce, bu hisseler bir primle işlem görüyordu, bu da onları satın almanın doğrudan Bitcoin’e yatırım yapmaktan daha pahalı olduğu anlamına geliyordu. Business Insider, JP Morgan’ın danışmanlarının yalnızca talep edilmeyen kripto para alım satımları gerçekleştirebileceğini ekledi. Yani, ürünleri tavsiye etmelerine izin verilmemektedir, ancak bir müşteri bunu talep ederse ürünleri satabilir ve satabilir.

Mart ayında, bir başka büyük yatırım bankası olan Morgan Stanley, daha zengin yatırımcıların Galaxy Bitcoin Fund LP, Galaxy Institutional Bitcoin Fund LP ve FS NYDIG Select Fund aracılığıyla Bitcoin’e maruz kalmasına izin verdi. Ancak Morgan Stanley, bunu yalnızca bankada en az 2 milyon dolarlık varlığa sahip müşterilere sundu. New York City merkezli JP Morgan, kripto para dünyasına daha açık hale geliyor. Şirketin CEO’su Jamie Dimon, daha önce Bitcoin’i “dolandırıcılık” olarak nitelendirdi, ancak şimdi firma düzenli olarak dijital varlıklar hakkında konuşuyor ve en iyi kripto borsaları Coinbase ve Gemini’ye bankacılık hizmetleri sunuyor.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın