JPMorgan CEO’su Kripto Para Sektörünü Uyardı: Kaçış Yok

JPM’den Jamie Dimon’a göre, Bitcoin’in “öz değeri” yok ve ABD düzenleyici otoritelerinin yakında kripto para piyasasını düzenlemesi gerekiyor. Jamie Dimon, “geleceğin aptal altını” olarak hizmet ettiğini söyleyerek Bitcoin üzerindeki olumsuz duruşunu yineledi. Ayrıca, tüm kripto para birimi endüstrisinin kaçınılmaz olarak düzenleyici bir çerçeveye alınacağını belirtti.

Bitcoin’in ‘içsel değeri’ yok

JPMorgan Chase & Co.’nun CEO’su – Jamie Dimon – kesinlikle bir kripto para eleştirmenidir. HBO için yakın zamanda yapılan bir röportajda, varlık sınıfına neden karşı olduğunu açıkladı. Çin’in Bitcoin madenciliği ve ticaretini tamamen yasaklaması hakkındaki sıcak konuyu gündeme getirdi. Dimon, bu hareketin BTC’nin yasa dışı olduğunu kanıtladığına inanıyor. Hal böyle olunca da insanların onu dijital altın olarak görmemesi gerektiğini şu sözleriyle belirtti:

Çin’in yasa dışı kıldığı gibi bir yerde yasa dışı olarak kabul edileceğine inandım, bu yüzden bence bu biraz aptal altını.

Dimon, altın ve Bitcoin hakkındaki bu görüşüyle, sarı metale olan benzerlikleri ve aynı zamanda bazı avantajları nedeniyle kripto para birimini destekleyen diğer birçok önde gelen isme karşı duruyor. Bunlardan bazıları , bilinen maksimum sınırı ve dijital varlığı nedeniyle Bitcoin’in altından daha iyi bir varlık olduğunu düşünen Michael Saylor, Steve Wozniak ve Chamath Palihapitiya’dır.

JPMorgan’ın CEO’su ayrıca, önde gelen dijital varlığın ana kullanımının yasadışı faaliyetlerde olduğuna inandığı için ABD gözlemcilerini Bitcoin’i düzenlemeye çağırdı:

“Evet… İnsanlar onu vergi kaçırmak, seks ticareti ve fidye yazılımı için kullanıyorsa, isteseniz de istemeseniz de bu düzene girecek. Yani ahlaki bir ifade değil. Bu gerçek bir açıklama.”

Böylece Dimon, Bitcoin’in öncelikle yasa dışı işlemler için kullanıldığını iddia eden kişilerin listesine katıldı. Yine de, bu inanç tam olarak doğru değil, çünkü çok sayıda rapor, kötü aktörler için nakitin en çok kullanılan ödeme yöntemi olmaya devam ettiğini iddia ediyor. Ek olarak, tüm işlemler üzerine kaydedildiği için BTC’nin Blockchain’i şeffaftır.

JPMorgan kripto para bandwagon’a atladı

CEO’sunun kripto konusundaki düşmanca tutumuna rağmen, çok uluslu yatırım bankası JPMorgan Chase & Co. kısa süre önce müşterilere dijital varlık hizmetleri sunmaya başladı. Temmuz ayının sonunda, kurumdaki Varlık ve Varlık Yönetimi Direktörü Mary Callahan Erdoes, banka kullanıcılarının çoğunun Bitcoin’i bir varlık sınıfı olarak gördüğünü belirtti. Ayrıca kripto ile ilgili fırsatlar için artan bir talep gösterdiklerini ve bankanın bu yönde çalışacağını ekledi:

Müşterilerimizin çoğu, ‘Bu bir varlık sınıfı ve ben yatırım yapmak istiyorum’ diyor ve bizim işimiz, paralarını yatırım yapmak istedikleri yere koymalarına yardımcı olmak.

Kısa bir süre sonra, Amerika’nın en büyük bankası kurumsal müşterilerine altı kripto para fonuna erişimlerini etkinleştirdi. Bunlardan biri, dijital varlık şirketi NYDIG tarafından oluşturulan yeni bir Bitcoin fonu oldu. Bu fon yalnızca özel banka müşterileri için mevcuttur.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da, Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!