JPMorgan ın stablecoin i nihayet gün ışığını gördü

İlk açıklandıktan bir buçuk yıl sonra JPM Coin (JPMorgan Chasein şirket içi stabilcoini)  şu anda canlı ve büyük bir uluslararası teknoloji firması tarafından 24 saat sınır ötesi ödemeler için kullanılıyor.

27 Ekim tarihli bir rapora göre teknolojinin verimliliği artırdığına ve maliyetleri düşürdüğüne dair bu gerçek dünya kanıtı megabankın teknolojinin vaatlerine ve karlılığına olan güvenini güçlendirdi. Daha fazla ticari müşterinin stabilcoin kullanmak için kaydolacağı beklentisiyle JPMorgan dijital para birimi ve blok zinciri çalışmasına adanmış özel bir işletme yarattı.

“Onyx” olarak adlandırılan yeni iş birimi 100den fazla personele sahip ve CEO olarak Umar Farooq tarafından yönetiliyor. JPMorganın küresel toptan ödemeler başkanı Takis Georgakopoulos gazetecilere şunları söyledi:

“Araştırma ve geliştirmeden gerçek bir iş haline gelebilecek bir şeye geçiş […] ticarileştirme dönemine geçiyoruz.”

PayPalın son kripto parayı benimsemesinin hemen ardından yerleşiklerin blok zincirinin gerçekten para kazanabileceğine olan güveni yükselişte görünüyor. JPMorganın teknoloji ile şimdiye kadarki deneyleri ve geliştirmeleri birkaç temel alana ayrılabilir.

İlk olarak megabank 2017den beri 400den fazla katılımcı banka ve şirketi içeren blok zinciri tabanlı bir Bankalararası Bilgi Ağının pilot uygulamasını yapıyor. JPMorgan artık Liink olarak yeniden markalanan ağın sınır ötesi toptan ödemelerdeki ilgili bankaların karmaşık etkileşimleri için önemli verimlilik tasarrufu sağlayabileceğine inanıyor. JPMorgan 100den fazla farklı ülkede günlük 6 trilyon doların üzerinde sınır ötesi toptan ödeme akışlarını kendisi karşılamaktadır.

Banka ayrıca “yüzlerce ve milyonlarca” kağıt çekleri işlemek için mevcut modası geçmiş sistemi yenilemek için blok zincirinin kullanışlılığını da belirledi. Blok zinciri ve dijitalleştirme güvenli bir şekilde bu alışverişin fiziksel yönlerini tamamen ortadan kaldırabilir.

Comments (0)
Add Comment