JPMorgan Çark Etti! Dev Bankadan Güncel Bitcoin (BTC) Açıklaması!

Vadeli işlemlerde kriptonun keskin bir şekilde geri tepmesi olarak görülen “önemli dürtü”, “çoğu yatırımcıyı şaşırttı”, dahası CME üzerindeki OI, düşük kaldıraç nedeniyle USD’de yeni bir zirveye ulaşan ETH’de. Aynı zamanda, uzun USD yeni zirvelere yükselmeye devam ediyor. Bitcoin ve Ether, mayıs ayının ikinci yarısında, Haziran ayının tamamında ve Temmuz ayının büyük bölümünde kaydedilen kayıplardan olağanüstü bir şekilde toparlanıyor.

Ağustos, yaklaşık üç aylık kırmızıdan sonra nihayet iyi görünüyor, BTC Cuma günü neredeyse 48.000 dolara dokundu ve Ether 3,330 dolara tırmandı. Toplam kripto piyasa değeri, Mayıs ortasından itibaren 2,55 trilyon dolarlık zirveye daha yakın olan 2,1 trilyon doları hedefliyor. İlginç bir şekilde, tıpkı 2020’nin sonunda 2017 ATH’lerine yükselen kripto para birimleri gibi, bu sefer fiyatlar yüksek kaldıraç olmadan yavaş yavaş 2021 zirvelerine doğru ilerliyor. FRNT Financial CEO’su Stephane Ouellette bir röportajda şunları söyledi:

Tipik olarak, buna daha güçlü bir ralli olarak bakıyoruz, bu da rallinin kaldıraç kısmının daha sonra geldiğini ima ediyor.

Eğer durum buysa, bu 100.000 dolarlık hedefler çok makul, öneririm. Bu küçük kaldıracın son hareketini gördüğümüzde, 20.000 dolara işaret ediyorduk ve 40.000 dolara ulaşana kadar kaldıracın piyasaya agresif bir şekilde girdiğini gerçekten görmedik, bu da bizi 65.000 dolara götürdü.

Binance’de, BTC’nin yıllık oluşturulmuş günlük tabanı, Nisan ortasındaki %41,4’ten şu anda %3,56’ya düştü; bu, mart ayının sonunda zirveden hemen önce yalnızca %0,2’ydi. Yazımız zamanında, en yüksek Bitcoin fonlama oranı FTX’te %0,0240 iken, Bybt’e göre kripto borsalarının çoğunda %0,1 civarında kalıyor. ETH’ye gelince, %3,72 (7DMA, APY), şubat ayında ise Binance’de %50’nin üzerindeyken, Bybit’te %131 ve BitMEX’te %113,7 oldu. Şu anda BitMEX’te %21 ve Bybit’te %3,72’dir. Bu arada, vadeli işlemlere açık faiz tırmanmaya devam ediyor; Bitcoin sözleşmelerinde, Mayıs seviyelerine geri dönülerek 16,72 milyar dolar oldu. Bu OI, haziran ayının sonundaki en düşük seviyeye göre %57,4 arttı ve yine de Nisan ayının en yüksek seviyesine göre %39,6 düştü. Ether’e gelince, OI şu anda 9 milyar doların biraz üzerinde, Haziran ayının sonundan %104 artışla ancak Mayıs ayının yükseğine göre %22 düşüşle yerini belirlemiş durumda.

CME’de, Bitcoin vadeli işlemleri 1,71 milyar dolar, 21 Şubat’taki 1,14 milyar dolardan seviyesinden yükseldi. ETH vadeli işlemlerinde BTC’den farklı olarak, CME’deki OI, 14 Mayıs’taki 607,88 milyon dolarlık zirveyi aşarak 648,5 milyon dolara ulaştı. Bu yükseliş %7,02 pazar payına tekabül ediyor. CME’deki trader’lar da Mayıs ortasından bu yana en düşük seviyesine ulaşan kısa pozisyonlarını kapatıyorlar. Bitcoin net kısa pozisyonları, önceki hafta 1.290’dan 1.104 sözleşmeye düştü.

Bunun ortasında, ABD doları net uzun pozisyon fiyatları yeniden yükselerek geçen yılın Mart ayının başından bu yana en yüksek seviyesi olan 3,08 milyar dolara ulaştı. ABD doları konumlandırması, 16 ay boyunca net kısa kaldıktan sonra, art arda dört haftadır net uzun pozisyonda bulunuyor. JPMorgan stratejisti Nick Panigirtzoglou son kripto raporunda konuya ilişkin şunları yazdı:

Vadeli işlem piyasalarında kripto için artan kurumsal talebe işaret eden açık talep artışı işaretleri var. CTA’lar gibi momentum yatırımcıları, daha kısa yeniden inceleme dönemi momentum sinyalleri hem Bitcoin hem de Ethereum için negatif bölgeden pozitif bölgeye geçtiğinden, son kripto para fiyat hareketlerini muhtemelen güçlendirdi. Tipik olarak bu, momentum yatırımcılarının etkisinin çoğunlukla, kısa pozisyonlardan çıkmak ve uzun pozisyonlar oluşturmaya başlamak zorunda kaldıkları için hissedildiği zamandır.

Strateji uzmanına göre, kurumsal kripto alımı, birkaç ay boyunca sessize alınan faaliyetten sonra tersine döndü ve arttı. Panigirtzoglou, bunun nedenini şöyle ifade etti:

Son üç haftadaki kripto piyasalarındaki keskin toparlanmanın çoğu yatırımcıyı şaşırtmış olması.

JPM şimdi vadeli işlemlerde “önemli bir dürtü” görüyor. Şimdi, daha önce düşüş sinyali olarak gördükleri gerileme konusunda da ortaya çıktılar. Buna karşılık, haziran ayının başlarında, eGirl Capital’in yatırımcısı CL, BTC’yi her gerilemede özlemenin önemli karlarla sonuçlandığını söylemişti. Şimdi JPM ayrıca “talep zayıflığının önceki aşamasının sona erdiğini” savunuyor.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!