İşte Ocak’taki Çöküşte Ayakta Kalabilecek 10 Altcoin !

Kripto para piyasasındaki yükseliş ve artan benimseme kurumsal yatırımcıların da dikkatini çekmiş durumda. Ancak ne tür kripto paralara yatırım yapılacağı her zaman ele alınması gereken kritik bir soru olarak önem kazanıyor Kriptoarena.com olarak, Ocak’taki çöküşte ayakta kalabilecek ve 2022 yılı için yatırım yapılabilecek en iyi 10 altcoin projesinin bir listesini hazırladık. 

 Bu altcoin projeleri yeni rekorlara koşuyor

Yatırım yapılabilecek kripto para birimleri arasında ilk sırada lider altcoin Ethereum (ETH) var Ethereum blochain’i, potansiyel uygulamaları ve akıllı sözleşmeleriyle dikkat çekiyor. Yakında, hissen kanıtı teknolojisine geçiş de ekosisteme ivme kazandıracak. İkinci olarak ise Polkadot (DOT)’u bu liseteye alabiliriz. Tüm heterojen Blockchain ağlarını sorunsuz bir şekilde bağlama yeteneğiyle ön plana çıkan Polkadot blockchain’i üzerine inşa edilen yüzlerce proje var. Altcoin projesi DOT yeni rekorlar kırma yolunda emin adımlarla ilerliyor. 

Listemizde sırada üçüncü sırada Cardano (ADA) var. Cardano, kısa sürede ciddi büyüme sağlamayı başaran ve yatırımcılarına ciddi kazançlar sağlayan altcoin projelerinden biri. Ayrıca, Cardano’nun işlem süresin ve enerji tüketimini azaltması, onu daha da değerli kılıyor.Dördüncü sırada ise Solana (SOL) var. SOL kripto para piyasasında yatırımcılarına şimdiye kadar çok büyük kazançlar sağladı. Bu altcoin projesinin rakiplerini geride bıraktığı alanlardan biri, merkeziyetsiz finans (DeFi), merkeziyetsiz uygulamalar (DApp’ler) ve akıllı sözleşmeler.. Tüm bu proje ve gelişmeler, ADA’nın ne kadar iyi bir yatırım olacağını anlatmaya yetiyor. Yatırım yapılabilecek altcoin projeleri listemizde kendine beşinci sırada yer bulan Tether (USDT), en istikrarlı kripto para birimlerinden biri olarak biliniyor ve çok fazla risk almak istemeyen yatırımcılar için mutlaka bulundurulması gerekiyor.  

Listede meme coin’ler de var 

Ocak çöküşünde ayakta kalacak ve yatırım yapılabilecek bir diğer altcoin Binance Coin. Dünyanın en büyük kripto borsalarından biri olan Binance tarafından piyasaya sürülen Binance coin’in yıllar içinde değerinin artması, yatırımcılarının yüzünü güldürmeye devam ediyor. Ripple (XRP)’yi incelediğimizde ise, farklı para birimi türlerinin değişimini kolaylaştırma yeteneği nedeniyle her yerde geniş bir tanınırlık kazandığını görüyoruz. Ayrıca değerindeki artış, bu kripto para biriminin ne kadar potansiyele sahip olduğuna dair yeterince iyi bir kanıt. 

 

Listemizde yer alan bir diğer altcoin Dogecoin (DOGE) (DOGE) 2013’te piyasaya çıktığından beri, kripto para birimleri arasında kendinden çokça söz ettirdi. Dallas Mavericks, Kronos ve SpaceX gibi büyük şirketler DOGE ile çalıştıklarını açıklayarak, bu projeye ne kadar güvendiklerini ortaya koydular. Tıpkı Dogecoin gibi piyasaya memecoin olarak giren Shiba Inu (SHIB), Ethereum ekosisteminin güvenlik ve gelişmiş özelliklerinden yararlanan, daha çok topluluk ve destekçi odaklı bir altcoin projesidir. SHIB geçen yıl boyunca önemli bir büyüme kaydetti ve bu nedenle önümüzdeki yıllar için iyi bir potansiyeli olduğunu ortaya koydu. Son olarak inceleyeceğimiz altcoin Cosmos (ATOM). Atom fiyatı son birkaç aydır yükseliş eğiliminde. ATOM’u daha yükseğe çıkarabilecek katalizör, Ethereum ile yaklaşmakta olan köprüdür. Bu köprü, Cosmos teknolojisi kullanılarak oluşturulan uygulamaların Ethereum kullanılarak oluşturulanlarla iletişim kurmasına yardımcı olacaktır. 

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!