İşte Haftanın On Plana Çıkan Kripto Para Haberleri

Yoğun gündeme sahip bu haftanın Forex, Fintech ve kripto para dünyalarına ait en önemli haberlerini yazımız içeriğinde bulabilirsiniz.

Bitcoin cüzdanları 7.062 BTC’yi Coinbase’den taşıdı

Bu işlem haftası, Bitcoin balina hareketi haberiyle başladı. Bitcoin hafta sonu 35 bin doların altına düştüğü için, Bitcoin balina adresleri son zamanlarda Coinbase’den kripto cüzdanlarına iki ayrı işlemde 7 binden fazla BTC taşıdı.

Interactive Brokers, aylık hesap hareketsizliği ücretlerini ortadan kaldırıyor

Interactive Brokers LLC (NASDAQ: IBKR) perşembe günü yaptığı açıklamada, aylık hesap hareketsizlik ücretlerini kaldırdığını duyurdu. Broker, müşterilere gönderilen bir e-postada, 1 Temmuz 2021’den bu yana yürürlüğe girdiğini ve ticaret hesaplarında minimum bakiyeyi korumak için kullanıcılardan artık 10 dolarlık ücret alınmayacaklarını söyledi

Goldman Sachs, kripto para Ethereum’un Bitcoin’i geçme potansiyeline sahip olduğunu söyledi

Dünyanın en büyük ikinci kripto para birimi olan Ethereum, kısa süre önce önde gelen Amerikan yatırım bankalarından biri olan Goldman Sachs’tan destek aldı. ETH’nin 2 haftanın en yüksek seviyesine ulaşmasından sadece birkaç gün sonra, New York merkezli yatırım bankası, Ethereum’un artan popülaritesinin onu en değerli kripto para birimi olarak Bitcoin’i geçmek için en büyük rakip haline getirdiğini söyledi.

Kurumsal yatırımcılar yakında “Aave Pro” ile DeFi’ye girebilir

Finance Magnates’in bu hafta bildirdiği gibi, merkezi olmayan borç verme protokolü Aave, bu ayın sonlarında kurumsal yatırımcılar için izin verilen bir platform olan “Aave Pro”yu başlatmayı planlıyor. Aave’nin mevcut platformuyla aynı hizmetleri sunacak olan platform, kripto para saklama ve takas platformu Fireblocks ile ortaklaşa piyasaya sürülecek.

Playtech, hissedarların Finalto anlaşmasına oy vermesini erteledi

Finalto için savaş bir hafta ertelendi. Playtech’in finansal bölümü olan Finalto (eski adıyla TradeTech), hissedarların Finalto’nun satışını kabul etmesi beklenen 15 Temmuz’daki Playtech Genel Kurulu’ndan birkaç hafta önce, önceki cuma günü Gopher Investments’tan potansiyel olarak kazançlı 250 milyon dolarlık bir satın alma teklifi aldı. Barinboim Group tarafından yönetilen ve Leumi Partners Limited ve Menora Mivtachim Insurance Limited tarafından desteklenen ve Finalto Business’ın yönetim ekibinin kilit üyeleri ile birlikte bir konsorsiyum oluşturulacak. Gopher Investments’a çok sayıda bilinmeyen sorular soruluyordu. Ardından cuma günü Playtech, hem Kurul’un hem de hissedarların Finalto satın alma anlaşmasıyla ilgili ‘son gelişmeleri daha fazla dikkate almalarına’ izin vermek için Genel Kurul’u iki hafta ertelediğini duyurdu.

Brezilya polisi 300 milyon dolarlık kripto para dolandırıcılığı için ‘Bitcoin King’i tutukladı

Finance Magnates’in salı günü bildirdiği üzere, Brezilya Federal Polisi, kripto para yatırımı adına yatırımcıların fonlarını zimmetine geçiren bir şirket olan Bitcoin Banco Group’un birkaç üyesini ve liderini tutukladı. Üç yıllık bir soruşturmanın ardından, tutuklamalar arasında Bitcoin Banco Group Başkanı olan ve ‘Bitcoin Kralı’ olarak bilinen Cláudio Oliveira da vardı.

2021’in en iyi 5 kripto para birimi

Bazı kripto para birimleri 2021’de %10.000’in üzerinde bir artış gösterirken, diğerleri o kadar iyi gitmedi. Finance Magnates, yalnızca fiyat artışlarına odaklanmayan, aynı zamanda perakende ve kurumsal benimseme, popülerlik ve piyasa değeri bazında sıralanan en iyi kripto para varlıklarının bir listesini derledi.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!