Paraguay Bitcoin (BTC)’i Ulusal Para Birimi Yapmaya Kararlı!

Küçük Latin Amerika devleti El Salvador, Bitcoin’i yasal bir ödeme aracı olarak kabul eden ilk ülke olduktan sonra haziran ayında tarih yazdı. Bitcoin Yasa Tasarısı, ülkenin kongresinden büyük bir çoğunlukla geçti ve Başkan, kararın hileli olmadığına dair güvence verdi. Şimdi El Salvador, Bitcoin’i yasal ödeme aracı yapma arayışında başka bir Latin Amerika ülkesi de ona katılabilir.

Bir başka küçük Orta Amerika ülkesi olan Paraguay, önümüzdeki çarşamba günü bir Bitcoin raporu sunmaya hazırlanıyor. Paraguay Milletvekili Carlitos Rejala, 14 Temmuz’da senatör Fernando Silva Facetti tarafından Paraguay parlamentosunda bir Bitcoin Yasasının, Bitcoin tanıtımıyla ilgili olası büyük bir habere işaret etti. Paraguay daha önce El Salvador’un ayak izlerini takip edip etmeyecekleri konusunda, El Salvador’u takip etmeyeceklerini söylemişti ve şu anda tek odakları Bitcoin pazarını yasal bir ödeme aracı olarak düzenlemek. Ancak vekilin son yorumları, olası bir Bitcoin düzenlemesi hakkında yeniden tartışmaya yol açtı.

Paraguay’ın El Salvador’u Bitcoin kararında takip etmesi mümkün mü?

El Salvador başkanı Nayib Bukele, Bitcoin hakkındaki kararın iyi düşünüldüğünü ve ülkedeki banka hesabı olmayan nüfusun %70’inden fazlasına finansal özgürlük sağlamak için verildiğini açıkça belirtmişti. BTC’yi yasal ödeme aracı haline getirdikten sonra geçen ay boyunca Başkan Nayib Bukele ayrıca her yetişkin vatandaşa 30 dolar ücretsiz BTC sunan ulusal bir Bitcoin cüzdan programı duyurdu. Ulusal bir cüzdan programının yanı sıra Salvador, jeotermal tesislerini kullanarak temiz enerji Bitcoin madenciliği üzerinde de çalışıyor.

Paraguay, El Salvador’un izinden gidebilir, ancak aynı zamanda, El Salvador’a Bitcoin’i yasal ödeme aracı olarak uygulama konusunda yardım etmeyi reddetmekle kalmayıp, hatta onları kınayan Dünya Bankası ve IMF gibi uluslararası kuruluşların öfkesiyle yüzleşmeye hazır olmalıdır. Latin Amerika, El Salvador, Paraguay, Arjantin ve yüksek enflasyon ve bankacılık imkanlarının mustarip olan ve bu nedenle alternatif aramaya zorlayan diğer birkaç ülke için bir merkez olmaktadır.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!