DeFi Hız Kesmiyor: İşte Ethereum’un Pazar Payına Göz Diken DeFi Projeleri!

Geçen yıl boyunca, merkeziyetsiz finans (DeFi) büyük bir ilerleme kaydetti. Güçlü finansal araçlara sahip DeFi tokenları, muazzam bir pazar payı elde etti. DeFi pazarı genişlemeye devam ederken, sektöreki kilitli toplam değer (TVL) 157 milyar dolarlık rekor seviyeye ulaştı.

DeFi’nin yıldızı parlıyor: son üç ayda büyük ivme kazandı!

Birlikte çalışabilirliğe odaklanan, zincirler arası köprüler ve likidite madenciliği havuzları sunan ”DeFi” projeleri, büyük bir fon akışı kaydetti. Geçen ay boyunca, DeFi tokenları piyasada muazzam bir boğa koşusu kaydetti. İlk on DeFi tokeninin tamamı son 30 günde yüzde 25-50 arasında değer kazandı. Kilitlenen toplam değer, temel olarak belirli bir ”DeFi” protokolünde halihazırda stake edilen varlıkları temsil eder. Staking ne kadar yüksek olursa, platformun meşruiyeti o kadar fazla olur. 2021’in erken piyasa boğa koşusu sırasında, ”DeFi” TVL 150 milyar doları aştı.


Bununla birlikte, kripto piyasasında meydana gelen düzeltmeyle birlikte DeFi piyasası da önemli ölçüde düzeltme yaşadı Ancak Bitcoin (BTC) ve Ethereum ETH dahil olmak kripto paralarn çoğu hala tüm zamanların en yüksek seviyelerinden yüzde 20’nin altında işlem görürken, DeFi sektörü kaybettiği zemini tamamen topladı. TVL’nin yanı sıra ”DeFi”uygulamalarına ev sahipliği yapma konusunda Ethereum hala aslan payına sahip. Bununla birlikte, piyasada Ethereum’un (ETH) pazar payını yiyen birkaç yeni DeFi protokolü var. Son üç ayda, bu tür birkaç ”DeFi” protokolü ortaya çıktı. Bu platform, zincirler arası köprüler aracılığıyla daha hızlı işlem süresi sunarken artan Ethereum işlem maliyetlerinden faydalandı.

Gelişmekte olan DeFi projeleri!

Avalanche (AVAX) ve Binance Smart Chain gibi ”DeFi” platformları piyasada güçlü bir görünürlük ve ivme kazanmaya başladı. Son zamanlarda, Avalanche’daki ilk DeFi kredi platformu olan BENQI, Toplam Değer Kilit miktarında (TVL) 1 milyar doları aştığını duyurdu. Bir hafta önce piyasaya sürülen BENQI, dijital varlıklar aracılığıyla borçlanma, borç verme ve faiz getiren olanaklar sunan vesayetsiz bir likidite piyasası protokolü olarak tanımlanabilir. Avalanche Rush ve Avalanche Bridge gibi önemli girişimler BENQI’nin likiditesinin sağlanmasına katkıda bulundu. BENQI Kurucu Ortağı, JD Gagnon şunları söyledi:

Yeni Avalanche Bridge ile birleşen Avalanche Rush, likiditenin yalnızca BENQI’ye değil, Avalanche DeFi ekosisteminin geri kalanına akışı için önemli bir katalizör olduğunu kanıtladı. Şu anda protokolü optimize ediyoruz ve Avalanche Rush girişiminin bir parçası olarak Avalanche’a zincirler arası giden projelerle işbirliği yapmayı planlıyoruz.

Yükselen bir diğer popüler DeFi protokolü ise Dinoswap. Daha geçen ay, Dinoswap Toplam Değer Kilit miktarında (TVL) 500 milyon doları aşarak, önemli bir kilometre taşını aştı. Dinoswap, çok zincirli likidite için önemli bir merkez olmayı hedefliyor. Dinoswap, Polygon Blockchain ağında hızlı ölçeklendirme için baskı yapıyor. Dinoswap, kendisini projelerden, DEX’lerden, Blockchain ekosistemlerinden ve yield farming’den yararlanan uzun vadeli bir altyapı platformu olarak konumlandırıyor.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!