İşte Kurumsal Yatırımcıları Kripto Paralardan Uzak Tutan Temel Faktörler!

Nickel Digital Asset Management tarafından yürütülen son araştırmaya göre, kurumsal yatırımcıların ve varlık yöneticilerinin yaklaşık yüzde 75’i, kripto para birimlerinin güvenliğinin birçok kişinin bu sektöre girmesini engelleyen “önemli” bir faktör olduğunu belirtti.

Kurumsal yatırımcılar arasında ”güven” endişesi ana faktör!

İngiltere merkezli yatırım yöneticisi, Nickel Digital Asset Management, ​​100 küresel kurumsal yatırımcı ve varlık yöneticisinden kripto para ile ilgili en büyük endişelerini listelemelerini istedi. Araştırma, ABD, İngiltere, BAE, Fransa ve Almanya gibi AUM’da toplu olarak 275 milyar dolara sahip gelişmiş ekonomilerden katılımcıları içeriyordu. Katılımcılrın  büyük çoğunluğu, yüzde 76 ile, saklama hizmetlerinin güvenliğiyle ilgili endişelerin, yatırımcıların kripto para sektörüne girmesini engelleyen ana faktör olduğunu söyledi. Nickel Digital’in kurucu ortağı ve CEO’su Anatoly Crachilov şunları söyledi:

İleriye dönük birçok kurumsal yatırımcı kripto para birimlerine maruz kalmalarını artırırken, bulgularımız bu varlıkların güvenliği ve muhafazası ile ilgili endişelerin diğer birçok şirket için en büyük endişe olmaya devam ettiğini gösteriyor.

 

Ankete katılanların nispeten daha küçük bir yüzdesi, kripto para piyasası için düzenleyici ortamı önemli bir sorun olarak belirtirken, diğerleri şeffaflık eksikliğinin ve dijital varlıkların değişken doğasının önemli engeller olduğunu belirtti. Olumsuz istatistiklere rağmen Crachilov, son zamanlarda birçok büyük kurumun sektöre girdiğini ve bunun da artan bir güvenlik düzeyine yol açması gerektiğini hatırlatarak şunları ekledi:

Şu anda Fidelity, BNY Mellon ve State Street’in piyasaya girdiğini ve böylece pazar altyapısını daha da güçlendirdiğini görüyoruz. Tüm bunlar sektöre olan güveni artırıyor ve hızla gelişen bu varlık sınıfına sürekli büyüyen tahsislere yol açıyor.

 Kripto para birimlerinde kurumsal yatırım artacak!

Bu ayın başlarında, Nickel Digital Asset Management benzer bir araştırma yaptı, ancak o zaman şirket, kurumsal yatırımcıların kripto para risklerini artırmayı bekleyip beklemediklerini sordu. Katılımcılar yine yukarıda bahsedilen anketle aynı ülkelerdendi. Sonuçlara göre, halihazırda dijital varlıklara yatırım yapmış olan katılımcıların yüzde 82’si, 2021 ile 2023 arasında kripto para yatırımlarını artıracak.  “Yatırımlarını önemli ölçüde artırmayı” bekleyip beklemedikleri sorulduğunda, yüzde 40’ı “evet” dedi.

 

Nickel Digital Asset Management, katılımcıların kripto para birimlerine daha fazla yatırım yapmasının ana nedeninin uzun vadeli sermaye büyüme beklentileri olduğunu ortaya koydu. Bu, ankete katılanların yüzde 58’i tarafından desteklenen bir açıklama. İlginç bir şekilde, yüzde 37’si dev bir şirketi örnek alacaklarını edeceklerini ve ancak böyle bir örnek gördüklerinde kripto piyasasına fon tahsis edeceklerini belirtti. Tüm kripto para pozisyonlarını satacak olanlar, ankete katılanların sadece yüzde1’i iken, katılımcıların yüzde 7’si risklerini azaltmaları gerektiğine inanıyor.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın