İşte Boğalar Sahneye Döndüğünde Patlayabilecek En İyi 3 DeFi Projesi!

Merkeziyetsiz Finansman’ın (DeFi) daha yüksek getiri elde etmek için hibrit yöntemlerle kripto para meraklılarına yeni bir deneyim getirdiğini görmek o kadar da zor değil. Bu sektörde gelecek vaat eden ve ön plana çıkan bazı protokoller var. İşte sonunda DeFi piyasasının ana itici güçleri haline gelebilecek bazı projeler!

 ETHA Lend

ETHA Lend, algoritmik olarak optimum verim sağlamak için DeFi’deki karmaşıklığı soyutlayan, şekillendirilebilir bir verim optimize edici görevi görür. ETHA Lend’in Mainnet’i 15 Temmuz 2021’de Polygon’da başlayacak. Polygon’u başlatmak, ETHA Lend topluluğu için maksimum ölçeklenebilirlik ve işlem optimizasyonu elde etmek için stratejik bir karar. ETHA Akıllı Cüzdan, eVaults, ultra hızlı (700X) keşif algoritması gibi özellikler Mainnet ile birlikte kullanıma sunulacak. İlginç olan, aynı anda birden fazla varlıkla birden fazla işlemi toplulaştırabilen velayetsiz bir yapılandırma olan ETHA Akıllı Cüzdan için yetersiz bir ifade. İşlem gruplama özelliğiyle birlikte cüzdan, daha önce hiç etkileşimde bulunmadığınız protokoller veya dApp’lerle etkileşime girerken onay veya kimlik doğrulama ücreti ödeme ihtiyacını da ortadan kaldırır. Bu, kullanıcıların hat boyunca önemli miktarda işlem ücretinden tasarruf etmelerine yardımcı olabilecek olağanüstü bir özelliktir.


Protokolün eVault’u, riskten kaçınan kullanıcılara rahatlık sağlayarak, değişken ve ekonomik açıdan riskli bir piyasada istikrar bulmalarına yardımcı olur. Mainnet ile birlikte iki eVault piyasaya sürülecek – Curve eVault ve QuickSwap eVault. Bu kasalar, mevduat olarak istikrarlı varlıklara (USDT, USDC, DAI) sahip hibrit bir strateji kullanır. Getiriler, ETH, BTC ve ETHA (protokolün yerel tokenı) dahil olmak üzere değişken varlıklarda alınabilir. ETHA Lend’in keşif algoritması, bir saniyenin altında 1000 USDT kadar küçük ve 1 milyon USDT kadar büyük varlık arzı için varlık tahsisini hesaplayabilir. Protokolün özellikleri, en azından söylemek gerekirse, en iyi getirileri keşfetme ve elde etme telaşını bilen herhangi bir DeFi getiri meraklısını heyecanlandırabilir. ETHA Lend’in arkasındaki gerçek potansiyeli yalnızca zaman tanımlayabilir; Kesin olarak bir şey söylenebilir ki o da, protokolün ortaya çıkmasıyla verim optimizasyonu çok daha kapsayıcı ve zarif hale gelecektir.

Beefy Finance

Beefy Finance, Binance Smart Chain tarafından desteklenen bir getiri optimize edici görevi görür. Beefy Finance’in arkasındaki ekip, DeFi ekosistemini destekleme konusunda tutkulu ve aynı zamanda ortalama kullanıcıların yatırımlarından en iyi getiriyi elde etmelerini kolaylaştırıyor. Bu nedenle Binance Smart Chain’i başlatmak, Beefy Finance için stratejik bir nedendi. Ethereum’daki son tıkanıklık ve gülünç derecede yüksek işlem ücretleri ile BSC ağı, tüm kullanıcı ve varlık sınıfları için engelleri düşürmeye çalışan bir getiri optimize edici için kesinlikle en mantıklı katman.


Beefy kısa süre önce, önemli APY’lerle çekirdek protokolü bir araya getirecek bir stratejiyle SmartCake Vault’u piyasaya sürdü. Bu strateji, beyaz listeye alınmış bir dizi havuzla (canlı havuz) başlar. Seçili Beyaz Listedeki havuzlar arasında sorunsuz bir geçişe izin verdiği için, kullanıcıların bir havuz kimliği göndermesi ve CAKE tokenlarının çalışmaya başlaması için bir sonraki havuzu seçmesi yeterlidir. Hasat havuzu daha sonra, farming tokenlerinin fiyatına ve bu havuzlardaki CAKE tokenlarının rezervine dayalı olarak en yüksek APY’yi bulur. Beefy’nin ZAP veya Zapper ile entegrasyonu artık kullanıcılarının likidite havuzu tokenları oluşturmasına ve bunları tek bir işlemde Beefy kasalarına yatırmasına olanak tanıyacak. Bu, daha yüksek getiri beklentileri olan APY çiftleri için ultra hızlı likidite ihtimalini beraberinde getiriyor. Bu amaçla protokol, kullanıcıları için zaman ve maliyet verimliliği sağlayabilir.

 DeFi: Vesper Finance

Vesper Finance, mevcut olayların DeFi’yi yürütmeyi zor ve anlaşılmasını zorlaştırdığı göz önüne alındığında, DeFi’nin kullanımının basit olması gerektiğine inanan başka bir protokoldür. Vesper, optimizasyon, erişilebilirlik ve sürdürülebilirliğe odaklanan, getiri sağlayan bir ürün paketini temsil eder. Protokolün altyapısı, en iyi getiriler için bir DeFi meta katmanı yönlendirme depozitosu görevi görür. Maksimum ölçeklenebilirlik için “gerçekten kur ve unut” deneyimi için protokol stratejileri değişmezdir. Bu nedenle, Vesper’ın stratejileri, son kullanıcıyı zorlamadan yükseltilebilir, değiştirilebilir, eşzamanlı ve bağlanabilir.

Protokol şu anda, algoritmik DeFi ödünç verme stratejileri olan Vesper Grow Pools da dahil olmak üzere çeşitli özelliklere ev sahipliği yapıyor. Bu havuzlar, kullanıcılardan sermaye toplar ve bunu çeşitli DeFi protokolleri arasında dağıtır. Protokoldeki diğer bir havuz olan vVSP havuzu, kullanıcıların VSP’leri (protokolün yönetişim tokenları) yatırdığı ve ek VSP’lerle ödüllendirildiği bir gelir paylaşım mekanizmasıdır. Stake etme, tüm ekosistemde elde edilen gelirin daha sonra VSP tokenlerini geri satın almak için kullanıldığı protokolün bir başka ilginç özelliğidir. Bu tokenlar daha sonra vVSP havuzuna getiri olarak teslim edilir. Vesper’s Staking ile etkileşime giren kullanıcılar, protokolün yönetiminde oy kullanmak için tokenize edilmiş VSP paylaşımlarını da kullanabilirler. Sonuç olarak, Vesper, DeFi getiri piyasasının geniş bir yelpazesini kapsamayı hedefliyor. Protokoldeki özellikler dahili olarak karmaşıktır ancak kullanıcılara en basit DeFi deneyimini sunarak sürdürülebilir verim elde etmelerine yardımcı olur.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!