Güney Kore’de Sular Durulmuyor: Kripto Para Regülasyonunda Yeni Hamle!

Güney Koreli düzenleyiciler, kripto alanı çevresinde katı düzenleyici politikalar uygulamaya devam ediyor. Ülkedeki en üst düzenleyici kurum olan Finansal Hizmetler Komisyonu (FSC), şimdi ulusal Kore para birimini kullanarak yabancı kripto borsalarını hedefliyor.

FSC’nin kripto para regülasyonları borsaları endişelendiriyor

Güney Kore Finansal Hizmetler Komisyonu (FSC), Koreli müşterilere hizmet veren herhangi bir dövizin ülkenin kara para aklamayla mücadele kurumuna kaydolması gerektiğini söyledi. Yorumlar, ülkedeki baş düzenleyici kurumun başkanı Eun Sung tarafından yapıldı. Sung, Binance’in uyumluluğu ve dünyanın en büyük kripto para borsasının Eylül ayında tanıtılan yeni düzenlemelere uyması gerekip gerekmediğine ilişkin bir soruyu yanıtladı.

Yeni kara para aklamayı önleme yönergeleri ocak ayında onaylandı ve mart ayında yürürlüğe girdi. Ancak daha sonra Eylül ayına kadar uzatıldı, bu da kripto para borsalarının daha katı yönergeler kapsamında gerçek banka hesaplarına sahip olmasını gerektirecek. Ülkede faaliyet gösteren 200 kripto borsasının hiçbiri yeni düzenlemeler kapsamında uyum lisansı başvurusunda bulunmazken çoğu borsa politikanın katı doğası nedeniyle kapanmaktan korkuyor.

Düzenleyicilerin kripto piyasasındaki esas endişesi kara para aklama

Kore’de faaliyet gösteren yüzlerce küçük borsanın, daha fazla müşteriyi cezbetmek için şeffaf bankacılık yöntemlerini kullanmaya dahil olduğu tespit edildi. Çoğunluğu, orijinal hesap açmak yerine işlemleri kolaylaştırmak için müşterinin banka hesabını kullanıyordu. 25 Eylül’den sonra, yeni yönergeler için son tarih sona erdiğinde, bunların çoğu kapanmadan korkuyor. Bu küçük kripto borsalarının çoğu, mart ayının ilk son tarihi geldiğinde, neredeyse işlerini bitireceğini iddia ederek kaydolma zahmetine girmedi.

Güney Kore, Blockchain kullanımını savunmasına rağmen, son birkaç yılda kripto para birimleri konusunda katı bir düzenleyici politika sürdürdü. Düzenleyicilerin piyasaya dair ana endişesi kara para aklama ve bu, dijital platformlarında katı AML politikalarının uygulanmasının arkasındaki temel neden olarak biliniyor. Güney Kore ayrıca geçen yıl uygulanacak sermaye kazançları için yüzde 20 kripto vergisi önerdi. Vergi teklifinin birçok yatırımcı tarafından ertelenmesi istendi, ancak düzenleyiciler bunun planlandığı gibi uygulanacağını öne sürüyorlar.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!

Comments (2)
Add Comment