İşte Bitcoin deki En Son Analist Görüşleri ve Kurumsal Yatırım Haberi 

Bitcoin fiyatı son birkaç gün içinde 25.700 ila 27.800 dolar arasında bir fiyat aralığında yatay olarak hareket ediyor. Ancak son birkaç saat içinde fiyat bu aralığın dışına çıktı ve 28.600 dolara yükseldi ve mevcut tüm zamanların en yüksek seviyesi 28.400 doları test ediyor. Son 24 saat içinde Bitcoin böylece yüzde 796 kazanç kaydetti ve  piyasa değeri 528 milyar dolara çıktı.

Blockroots kurucusu ve Bitcoin tüccarı Josh Rager Bitcoinin Mart ayında fiyatı 7 bin dolardan 10 bin dolara yükseldikten sonra bir “Siayh Kuğu” olayının kurbanı olduğunu ve bunun sonucunda fiyatın 3 bin dolara düştüğünü açıkladı. Yıl ortasına gelindiğinde Bitcoin toparlandı ve şu anda son üç ayın her birinde ay sonu mum kapanışında tüm zamanların en yüksek seviyesini gösteriyor. Ragere göre Bitcoin bu haftanın sonuna kadar 30 bin dolar işaretini test edebilir.

Bitcoinin temelleri güçlü bir şekilde yükselişe sahip öyle ki tüccar “yTedd” de BTCde 30 bin dolarlık bir fiyat artışını tahmin ediyor. Ancak ona göre bunu son haftalardaki hızlı fiyat artışını sağlıklı ve sürdürülebilir bir yükselişe dönüştürmek için birkaç hafta süren bir düzeltme izleyebilir. Bitcoin şu anda çok yüksek volatilite gösterdiğinden tüccarların tetikte olması için başka bir neden de budur.

Farklı Görüşler 

Ancak tüm uzmanlar bu konuda olumlu değil. “Il Capo Of Crypto” 25 bin dolarlık destek seviyesine kadar olası bir düzeltme konusunda uyarıda bulunuyor. Bitcoin son günlerde 2.500 dolara kadar güçlü fiyat dalgalanmaları gösterdi bu nedenle bu senaryo pek olası görünmüyor. Ayrıca Bitcoinin önce 30 bin dolara yükselebileceğini ve ardından düzeltmenin başlayabileceğini belirtti.

Birçok borsanın emir defterlerinde büyük bir “satış duvarı” bulunmuyor bu nedenle Bitcoin tüccarı “SalsaTekila” da 30 bin dolara doğru daha fazla fiyat artışı için yolun açık olduğuna inanıyor. Yine de takipçilerine önümüzdeki birkaç gün içinde bir düzeltme yapılması gerektiğine dikkat çekiyor aksi takdirde Bitcoin RSIye (Göreceli Güç Endeksi) göre aşırı alım bölgesine girecek.

Yeni Kurumsal Yatırım

Ünlü piyasa devleri Grayscale MicroStrategy veya PayPala ek olarak serbest piyasadan giderek daha fazla büyük oyuncu Bitcoin piyasasına giriyor. Örneğin NexTech AR yeni bir basın açıklamasında FEDin enflasyonist para politikasından korunmak için ilk adım olarak Bitcoine 2 milyon dolar yatırım yapacağını duyurdu.

Bu ilk yatırım Bitcoinin uzun vadeli bir değer deposu ve şu anda yüzde 006 getiri sağlayan nakit tutmaktan daha uzun vadeli değer kazanma potansiyeline sahip çekici bir yatırım varlığı olduğuna olan inancımızı yansıtıyor.

CEO Gappenberge göre Bitcoin altına dijital bir alternatif olarak ortaya çıkıyor bu nedenle önümüzdeki yıl Bitcoine daha fazla yatırım yapılacak. Dahası Miami şehrinin belediye başkanı şehrin finansal rezervlerinin yüzde 1ini Bitcoine koyma fikrine açık olduğunu ifade etti ve heyecan yarattı.  

Comments (0)
Add Comment