Finans Uzmanı Tarih Verdi: İşte Bir Sonraki Kripto Boğa Koşusu Zamanı!

Kripto para piyasasında yaşanan son boğa koşusunun hemen ardından, ünlü kripto para uzmanları sıradaki boğa koşusu için tarih verdi. Yaşanan son boğa koşusuyla beraber lider kripto para birimi Bitcoin ve ardından birçok altcoin hızlı bir yükseliş yaşadı. Peki önümüzdeki günlerde kripto para piyasalarında neler yaşanacak? İşte detaylar…

Finans uzmanından kritik boğa koşusu tahmini!

Yatırım danışmanlığı firması Midas Touch Consulting’in genel müdürü Florian Grummes, Bitcoin’in (BTC) son zamanlardaki küçük kazanımlarına rağmen, piyasalarda yaşanacak bir sonraki boğa koşusunun daha uzun süreceğine inanıyor. 23 Temmuz’da Kitco News ile yaptığı röportajda konuşan Grummes, bir sonraki rallinin Mayıs 2024 için planlanan Bitcoin halving etkinliğinden 6 ay ila 12 ay önce gerçekleşeceğini öne sürdü. Bununla birlikte profesyonel yatırımcıya göre, mevcut piyasa hissi, Bitcoin’in yaz aylarında bir “yardım rallisi” için hazır olabileceğini ve kripto kışının bitmekten çok uzak olduğunu vurgularken muhtemelen 35.000 dolar seviyesine ulaşabileceğini gösteriyor.

Ünlü ismin sözleri ise şu şekilde:

“Ancak daha geniş bir açıdan baktığımız zaman, Bitcoin söz konusu olduğunda kripto kışında olduğumuzu düşünüyorum ve genellikle bu kriptolar biraz zaman alıyor. Muhtemelen Mayıs 2024’te gerçekleşmesi beklenen bir sonraki Bitcoin yarılanmasına kadar beklememiz gerekecek. Yani bundan yaklaşık iki yıl sonra olacak. Bence gerçekçi olarak, bu piyasanın yeni ve büyük bir boğa piyasasına gerçekten hazır olması için en az altı ila 12 ay daha geçmesi gerekecek… Kolayca 25.000 dolar, hatta 35.000 dolar seviyelerine yükselebilir”

“Kripto piyasası, borsa ile bağlantılı olarak bir toparlanma modunda!”

Ayrıca, mevcut Bitcoin fiyat hareketine dayanarak, kriptonun borsa ile bağlantılı olarak bir toparlanma modunda olduğunu ve yatırımcıların yukarı ve aşağı yönde sürprizler beklemesi gerektiğine dikkat çekti. Uzun vadede Grummes, kurumların artan benimsenmesinin ve girişinin bir sonraki boğa koşusunu ilerleteceğini belirterek Bitcoin için yükseliş eğilimini dile getirdi, ancak bunların hepsi Federal Rezerv’in enflasyonu ele almasına bağlı. Öte yandan, daha önce kriptoarena.com olarak belirttiğimiz üzere ünlü yatırımcı ve uzman, 2022’nin ilk çeyreğine kadar Bitcoin için 100 bin dolarlık bir hedef koymuştu.

Bununla birlikte Bitcoin ve genel kripto piyasası, 2022’nin ilk yarısında kırmızı bölgede işlem gördü. Özellikle lider kripto para birimi, değerini yüzde 56 oranında kaybederek, 2022’nin ikinci çeyreğinde bir çeyrekte en kötü getiri rekorunu kaydetti. BTC, son 24 saat içerisinde yüzde 4,7 değer kaybı yaşadı. Anlık olarak ise 22,203.96 dolardan işlem görüyor.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!