iPhone’lar Kripto Paraların Benimsenmesinde Dönüm Noktası Olabilir

Kripto para birimlerine mümkün olan en fazla benimsenmeyi sağlayacak cihazın büyük olasılıkla Apple iPhone olduğu düşünülüyor. Apple’ın yasal bir çözümde uygulamalarını değiştirmek zorunda kalması, bu benimsemeye yol açma potansiyeline sahip olduğunu gösteriyor.

YouTuber’a göre Apple davası, kripto para birimleri için faydalı olabilir

Girişimci ve hızla büyüyen YouTube kanalı Crypto Banter’ın yüzü Ran Neuner’e göre, iPhone’da büyük bir kripto para benimsemesinin önünde iki engel var. Biri Apple’ın kendisi. Apple, Apple iStore aracılığıyla kendi telefonunun “ağ denetçisi” olarak tanınıyor. Bir başka ağ denetçisi de Android Mağazası üzerinden uygulama erişimini kontrol eden Google.

Hem Apple hem de Google, uygulama satın almak için tüm kullanıcıları mağazalarına yönlendirirken bu uygulamaların nasıl ödeneceğini de belirliyor. Apple, her uygulama içi satın alma işleminin yüzde 30’unu alırken uygulama içi olmayan ve kripto para birimleri ile yapılmayan başka satın almalara izin vermiyor. Neuner, Market Watch’ta yer alan “Apple, yasal çözümde App Store uygulamalarını değiştirecek” başlıklı bir makaleye atıfta bulunuyor. YouTuber, söz konusu makalenin açılış paragrafını alıntılıyor:

Apple, toplu davasını çözerken, geliştiricilerin tüketicileri uygulamalarının dışındaki ödeme seçeneklerine yönlendirmelerine izin vermeyi kabul ediyor, bu da Apple’ın geliştiricilerden aldığı ücretlerden kaçınmalarını sağlayacak.

Apple, kriptoyu alternatif bir ödeme yöntemi olarak kabul edebilir

Söz konusu makale, uygulama geliştiricilerinin istedikleri ödeme mekanizmasını kullanabilecekleri anlamına geliyor. Bu makaleden çıkarılabilecek bir başka sonuç da kripto para birimlerinin önünü açıyor olması. Neuner ayrıca makaleden aşağıdaki alıntıya da işaret ediyor:

Belki de Apple’ın en büyük tavizi, sonunda geliştiricilerin, uygulamalarında toplanan bilgileri kullanarak, izinleri dahilinde alternatif ödeme seçenekleri hakkında müşterilerle doğrudan iletişim kurmasına izin verecek olması olabilir.

Neuner, buradaki anlamın, geliştiricilerin Apple Pay veya kredi kartlarını kullanmama, bunun yerine seçtikleri herhangi bir kripto para birimini kabul etme seçeneğine sahip olacağına inanıyor. Crypto Banter sunucusuna göre, bu sadece küçük bir anlaşma. Öte yandan Apple’ın ödeme seçeneklerine meydan okumak için Fortnite video oyunu Epic Games’in yapımcılarını içeren ayrı bir dava da devam ediyor. Uygulama geliştiricilerinin kendi ödeme seçeneklerini seçmelerine izin verme lehine karar veren yargıç, Apple’a karşı Epic Games davasında da karar veriyor. Neuner konuya ilişkin şöyle diyor:

Apple’ı kripto benimsenmesini engellemekten uzaklaştırıyoruz.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!