IOST nedir? IOST Coin Nasıl Alınır?

IOST nedir? IOST, kullanıcılarına yüksek ölçeklenebilirlik ve düşük hız gibi çeşitli avantajlar sunan bir Blockchain projesidir. Projenin yerel kripto para birimi IOST coin’dir. Kriptoarena.com olarak bu makalede IOST nedir, ne sunar, IOST coin ne işe yarar, nasıl alınır gibi yatırımcıların internette sıklıkla arattığı soruları yanıtlamaya çalıştık.

IOST nedir?

Internet of Services’in kısaltması olan IOST coin, IOST Blockchain’e ait bir yerel kripto para birimidir. Yatırımcıların işlemlerini hızlıca gerçekleştirilmesini sağlayan bir coin’dir. Buna göre IOST üzerinden işlem yapan kullanıcılar, düşük masraflarla yüksek hız avantajına sahiptir. Proje, böylece Ethereum gibi popüler ağların sorunlarını, kendi bünyesinde çözmeyi hedeflemektedir. Ayrıca ağ, merkeziyetsiz bir yapıya sahiptir. Buna göre IOST coin sahipleri, platformun yönetimine katılabilmektedir.

IOST ağında kurumsal yatırımcılar tarafından çoğunlukla tercih edilir. Bireysel yatırımcı kitlesine de hitap eden IOST coin, yatırımcısına ölçeklendirme niteliği sorununu çözmeyi amaçlamıştır. IOST, enerji tüketimi daha tasarruflu olan Proof-of-Believability (POB) konsensüs mekanizmasını kullanmaktadır. EDS özelliği ile shard (büyük) parçalara bölünebilen bir coin’dir. Bu EDS özelliği sayesinde ağ üzerinde gerçekleşen işlemler adil bir şekilde dağıtılabilmektedir.

IOST kim tarafından kuruldu?

IOST, 2018 yılının Ocak ayında piyasaya çıktı. Kurucu ortakları; Jimmy Zhong, Terrence Wang, Justin Li, Ray Xiao, Sa Wang ve Kevin Tan. Ortaklardan biri olan Jimmy Zhong, ABD ve Çin’de birçok girişim gerçekleştirerek farklı teknoloji şirketleri kurdu. Buna göre, ABD’de üniversite zamanında öğrencilerin ders notlarını değiştirmesine imkân sağlayan projesini 40 milyon dolara sattı. Ardından Pekin’e dönen Zhong, burada IOST altcoin projesini kurdu.

Avantajları nelerdir?

  • Yatırımcılar, düşük komisyon ücreti karşılığında cüzdan arası sınır ötesi transfer ve takas işlemlerini 7/24 hızlı bir şekilde gerçekleştirilmektedir.
  • Yatırımcılar, ana kripto para biriminden daha düşük komisyon karşılığında işlemi gerçekleşmesi mümkündür. Ayrıca Blockchain içinde işlemler oldukça hızlı bir biçimde onaylanmaktadır.
  • Kurumsal yatırımcı kitlesine yüksek ölçeklendirilebilir niteliği sorunun çözerek şirketlere özel avantajlar sunmaktadır.

Dezavantajları nelerdir?

  • IOST, her kripto para birimi gibi volatiliteye sahiptir. Bu yüzden ani fiyat oynaklıkları görülebilmektedir.
  • Her kripto para gibi hack saldırıları yaşama riski bulunmaktadır. Ancak, basit tedbirler ile kripto para cüzdanları bu olumsuz durumdan korunabilmektedir.

IOST nedir? IOST coin nasıl alınır?

Altcoin’i satın almak isteyen yatırımcılar öncelikle listeleme yapan bir kripto para borsası bulmalıdır. IOST coin mevcut olarak Binance, OKX, Bybit ve MEXC gibi kripto borsalarında işlem görmektedir. Buna göre, ilgili yatırımcılar bu borsalardan birine üye olmalı ve hesaplarını doğrulamalıdır. Bunun ardından cüzdanlarına IOST paritelerine uygun bir varlık yüklemeleri gerekmektedir. Tüm bunları yapan kullanıcılar, cüzdanlarındaki varlığa karşılık gelen miktarda IOST’u satın alabilmektedir.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!