Tayland Düğmeye Bastı: 4 Çeşit Kripto Para Yasaklanıyor!

Tayland Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu, ülkedeki kripto para borsalarının belirli durumlarda dört farklı token türünü desteklemesini yasaklayan yönergeleri onayladı.

Tayland token listeleme kurallarını güncelledi

Tayland SEC’den Cuma günü yapılan bir duyuruda, düzenleyici kurum, Genel Sekreter Ruenvadee Suwanmongkol’un Çarşamba günü yürürlüğe girecek olan “Dijital Varlık Raporu, Koşullar ve Prosedürler” konulu 18/2564 sayılı kripto para borsası yönergelerini onayladığını söyledi. Yeni kurallar, Tayland borsalarının meme tabanlı, taraftar tabanlı, NFT‘ler ve borsalar tarafından tarafından çıkarılan tokenları kullanmasını yasaklıyor.


Borsalar tarafından çıkarılan tokenler için SEC, herhangi bir kripto para biriminin ilgili teknik incelemelerdeki açıklamalara ve dijital varlıklar için mevcut yönergelere tam olarak uyması gerektiğini söyledi. Borsalar bu koşulları karşılayamazsa, düzenleyici kurumların tokenı listeden çıkarmak zorunda kalacaklarını söyledi. SEC’e göre, Tayland borsalarının yeni yönergeler doğrultusunda, token listeleme kurallarını güncellemek için 30 günü var.

Neden böyle bir hamleye ihtiyaç duyuldu?

SEC  bu değişikliğin, fiyatı geçen yıldan bu yana önemli ölçüde artan meme tabanlı bir kripto para birimi olan Dogecoin (DOGE) ve aynı adı taşıyan yerel kripto borsasının yerel tokenı Bitkub Coin (KUB) dahil olmak üzere altcoin’leri etkileyeceği iddia ediliyor.

 

Tayland Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu, bu yıl bireysel trader’lar ve kripto para firmaları için, bazen halktan sert tepkiler alarak bir dizi yönerge ve açıklama yayınladı. Düzenleyici kurum, Tayland’da kripto yatırımı için 32 bin dolar minimum yıllık gelir şartı önerdi ve yetkililer, yatırımcıların kripto para ticareti eğitim kursuna katılmaları veya bilgilerini kanıtlamak için bir testi geçmeleri gerektiğini ima etti.

Ülkenin kripto paralari ile karmaşık bir ilişkisi var

Güneydoğu Asya ülkesinin yıllardır kripto para ile karmaşık bir ilişkisi var. Şubat ayında Tayland turizm kurulu, görünüşe göre pandemi sırasında sektörü canlandırmak amacıyla Japon kripto para yatırımcılarını ülkeye çekmeye odaklandı. Bununla birlikte, hükümet ayrıca daha sıkı ”Müşterinizi Tanıyın” gerekliliklerini önerdi.

Comments (1)
Add Comment