İşte Güncel Altın Fiyatı Tahmini, Analizi ve Yorumları!

Altın fiyatı dört haftanın en düşük seviyesinin ardından düzelmekle beraber aşağı yönlü eğilim değişmeden kalıyor. Sert tutumlarını sürdüren Fed Başkanı Jerome Powell’ın yanı sıra, Omicron covid korkuları tahvil ve değerli metalin piyasalarını bir dönüşe sokuyor. Değerli metal, yenilenen koronavirüs korkuları arasında toparlanmayı uzatıyor gibi görünüyor. Tüm bunları göz önünde bulunduran usta analist Dhwani Mehta altının önümüzdeki günlerdeki seviyelerini tahmin ediyor.

Yeni COVID varyantı, altının yanı sıra doları da etkiliyor

Değerli metal, Omicron covid varyantı korkularının ve Fed duyarlılığının insafına kaldığından, riskler aşağı yönlüyken altın fiyatı bu hafta şu ana kadar dalgalı seyrediyor. Fed Başkanı Jerome Powell’ın sert politikalarını sürpriz bir şekilde sürdürmesi ve yeni varyanta dair son gelişmeler, büyük tahvil piyasası volatilitesini tetikliyor. Bu durum ayrıca değerli metalin fiyatının yanı sıra dolar değerlemelerini de etkiliyor.

Powell’ın ifadesinin 2. gününün piyasada herhangi bir etki yaratma olasılığı düşük görünüyor. Kriptoarena.com olarak daha önce de belirttiğimiz üzere, bu sebeple tüm gözler yeni ticaret ivmesi için ABD ADP ve ISM İmalat PMI üzerinde kalıyor. Analist Dhwani Mehta’nın altın fiyat tahminine göre ise XAU/USD henüz kontrolden çıkmazken, kasım ayının en düşük seviyeleri hala görülüyor.

Altın fiyatı için izlenmesi gereken önemli seviyeler

Değerli metalin grafiklerini inceleyen analist Dhwani Mehta’ya göre, değerli metalin fiyatları, önceki haftanın en düşük seviyesi ve bir günlük yüzde 23,6 Fibonacci seviyesinin yakınsaması olan 1.780 dolarda güçlü dirençle mücadele ediyor. Analiste göre, altın fiyatı daha sonra toparlanmasını, bir günlük Fibonacci seviyesi yüzde 38,2, bir günlük SMA5 ve dört saatlik SMA10’un birleştiği 1.785 dolarda hizalanan bir sonraki ilgili dirence doğru genişletecek. Ayrıca Mehta’ya göre kıymetli metalin boğaları daha sonra 1.793 dolar civarında yoğun bir kümeyle savaşacağından, bir ayda 1.788 dolar seviyesindeki yüzde 23,6 Fibonacci toparlanma ivmesini test edecek.

Bir günlük SMA50, 100 ve 200, bu seviyede bir günlük Fibonacci yüzde 61,8 ile çakıştığından, bu seviye sarı metalin alıcıları için çok önemli bir yukarı yönlü bariyer oluşturuyor. Analiste göre bu seviyelerin ardından, Pazartesi gününün en yüksek seviyesi ile bir aylık yüzde 23,6 Fibonacci seviyesinin buluştuğu yerde 1.799-1.800 dolar civarındaki teklifler incelenecek. Öte yandan, analist, boğaların bir önceki dört saatin en düşük seviyesi olan 1772 dolarda geçici bir erteleme alacağını ve bunun altın fiyatı için bir önceki günün en düşük seviyesi olan 1.770 doların yeniden test edileceğini öngörüyor. Ayrıca Mehta’ya göre, ikincisinin altında sürekli bir kırılma, kasım ayının en düşük seviyelerinin bulunduğu yere yakın bir haftalık S1 pivot noktasına 1.760 dolarda keskin bir düşüşü tetikleyecek.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!