Grayscale’in Kilit Açma Olayı Bitcoin Fiyatını Nasıl Etkiler? 4 Uzman Yanıtladı

Grayscale, Bitcoin Trust’taki yaklaşık 40.000 Bitcoin değerindeki hisselerinin bir kısmı, dünyanın en büyük Bitcoin fonu için sıcak bir şekilde beklenen bir kilitlenme süresinin dolması ile temmuz ayında açılacak. Grayscale, Bitcoin Trust’ın doğası gereği, fonu doğrudan satın alan kurumsal yatırımcıların ikincil piyasada satış yapmadan önce hisseleri altı ay boyunca elinde tutmaları gerekiyor. Birçok kilitlenme dönemi temmuz ayında sona eriyor ve güvende 650.000 Bitcoin ile fonun kabaca %5’i birkaç hafta içinde satılabilir. Grayscale en büyük Bitcoin fonu olduğundan, bazı yatırımcılar GBTC satışlarının GBTC ve daha genel olarak Bitcoin fiyatları üzerinde aşağı yönlü baskı oluşturacağından endişelenebilir. Bybt.com’a göre 17 Temmuz, 16.240 Bitcoin değerinde GBTC’nin ticarete açık hale gelmesiyle kilit açma döneminin en büyük günlerinden biri. Kilit açmanın Bitcoin pazarını nasıl etkileyeceği konusunda 4 kripto uzmanının görüşlerini bu yazımız içeriğinde buabilirsiniz.

Kraken İstihbaratı: Bitcoin (BTC)’i kısa pozisyona aldılar

Kraken Intelligence araştırmacıları, kilitlenme süresinin sona ermesinin potansiyel olarak GBTC fiyatları ve Bitcoin üzerinde yukarı yönlü baskı sağlayabileceğini belirtti. Kraken konu hakkında şunları paylaştı:

Büyük kurumlar, bu ay hisselerinin kilidi açılacak olan GBTC sahiplerinin önemli bir bölümünü oluşturuyor. Büyük olasılıkla Grayscale Premium’dan kâr etmek için satın alındığı gibi, fonun net varlık değeri ile spot değeri arasındaki bir zamanlar ağır ve kazançlı eşitsizlik var. Fiyat oynaklığından istemeden etkilenmemek için spot ve vadeli işlem piyasasında Bitcoin’i kısa pozisyona aldılar.

Kurumlar pozisyonlarını gevşetmeye karar verirse, GBTC’yi karşılamak için spot piyasadan Bitcoin satın almak zorunda kalacaklar. Kraken, bunun potansiyel olarak kilit açmanın Bitcoin’e destek vermesiyle sonuçlanabileceğini söyledi.

JP Morgan: hisse satışı Bitcoin için bir “rüzgâr” niteliğinde

Haziran ayında JPMorgan, GBTC hisse satışının Bitcoin için bir “rüzgâr” olduğunu belirtti. JPMorgan, Bitcoin ile ilgili olarak şöyle eklemede bulundu:

Okuyucularımıza bir hatırlatma olarak, geçen Aralık ve geçen Ocak, GBTC sırasıyla 2 milyar dolar ve 1.7 milyar dolarlık en yüksek aylık girişleri gördü ve bu, önemli ölçüde hedge fonları ve diğer yatırımcılar tarafından GBTC prim para kazanma işlemlerini yansıttı. JPMorgan, bu yatırımcıların GBTC hisselerinin en azından bir kısmını satması ve GBTC fiyatları ve daha genel olarak Bitcoin piyasaları üzerinde aşağı yönlü baskı oluşturması muhtemeldir.

William Quigley, Tether’in kurucu ortağı

Dünyanın en büyük stablecoin’lerinden birinin kurucu ortağı, Insider’a altı ay önce GBTC’ye alım yapan bazı kurumların artık “su altında” olduğu için son kullanma tarihlerinde hemen bir satış olmayabileceğini söyledi. Quigley konuya ilişkin görüşlerini ise şöyle özetledi:

Bazıları kesinlikle bir zarar görmemek için satışı hemen erteleyecekler.

Quigley, Gri Tonlamanın net varlık değerine (NAV) düşen indiriminin, bir zamanlar çok aranan ürün için daha az kurumsal talep olduğunu gösterebileceğini de kaydetti. Bunu, Bitcoin’e kurumsal ilginin azaldığının bir göstergesi olarak görmüyor, bunun yerine kurumların, Kanada ETF’leri gibi başka yollarla Bitcoin elde ettiğinin bir işareti olarak görüyor.

Ryan Todd, The Block Crypto

The Block Crypto’da bir araştırma analisti olan Ryan Todd, Insider’a piyasanın kripto para piyasasındaki olumsuz katalizörler için yüksek alarmda olabileceğini söyledi.

Bence kilitlenme, yaz aylarının piyasa durgunluklarında işaret edilecek bir şey ve Bitcoin’in piyasa zirvesinden %50’nin üzerinde bir düzeltme yayınlıyor.

NAV’a düşen indirim ile birçok yatırımcının kilitleme süresi dolduğunda GTBC hisselerini satmayabileceğini de sözlerine ekledi. Aslında, yatırımcıların potansiyel olarak daha fazla Bitcoin satın alması gerekebilir. 6 ay önce BTC ödünç alıp tröse göndererek GBTC primini hasat etmek için piyasadan bağımsız ticaret stratejilerini hedefleyen bazı yatırımcıların, ödünç alınan parayı geri ödemek için şimdi fiziksel Bitcoin’i geri almak zorunda kalacağına dair bir argüman bile var.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!