Grayscale’den Kritik Rapor: Rusya-Ukraya Savaşı ve Bitcoin!

Rusya’nın Ukrayna’yı işgali, kripto paralar da dahil olmak üzere küresel piyasaları vurdu. Bitcoin (BTC) özellikle savaşın ilk gününde büyük darbe aldı.

Grayscale, Bitcoin’in hisse senetleri ile korelasyonuna dikkat çekti

Varlık yönetim şirketi Grayscale Investments’in analistleri, küresel piyasaları etkileyen faktörleri gözden geçirdi ve önemli bir rapor yayınladı. Analistler, 2022’nin başlarında S&P 500 ve PCT endeksleri ile Bitcoin arasındaki korelasyonuna dikkat çekti. Ocak ayında riskli varlıklarda bir ralli yaşandı, ancak Ukrayna savaşıyla ilgili söylentiler ortaya çıkmaya başlayınca bir satış yaşandı. Kritik BTC ve S&P korelasyonu Santiment tarafından da teyit edildi. Santiment şu açıklamayı yaptı:
Savaş endişeleri arttıkça SP500 vadeli işlemleri yüzde 2’den fazla düşerken, küresel hisse senetleri haftaya yine kırmızıyla başlıyor. Trader’lar bir çıkış işareti beklerken Bitcoin, hisse senetlerine sıkı sıkıya bağlı kaldı. Bu ilişkiye çok dikkat edin.
Grayscale’e göre, Rusya Federasyonu’nun gelecekteki eylemleri piyasayı daha da olumsuz etkileyecek. Savaşın ilk gününden beri fiyatların düşmesi nedeniyle Rusya’dan gelen çatışmanın daha da tırmanmasının daha düşük fiyatlara yol açacağına inanıyor. Grayscale uzmanlarına göre, kaos ortamı nedeniyle fiyat düşüşü önümüzdeki günlerde veya haftalarda devam edebilir. Grayscale ayrıca piyasaların Fed’in faiz artırımı beklentileriyle tepki vermesinden korkuyordu. Mevcut jeopolitik belirsizlik göz önüne alındığında, yatırımcılar Fed’in harekete geçme beklentilerini yeniden değerlendiriyor. Bazı yatırımcılar, Fed’in daha agresif önlemlere ihtiyaç duyabileceğinden, faiz artırımı risklerinin hafife alındığına inanıyor.

Satışların ivme kaybetmesiyle Bitcoin yeni bir ralliye başlayacak

Grayscale analistler, Fed’in jeopolitik krizi ve piyasaların buna tepkisini izlemeye devam edeceğinden emin. Uzmanalra göre, faiz oranı artışı beklentilerini düşürmek, Bitcoin de dahil olmak üzere riskli varlıkları olumlu yönde etkileyecektir. Şirket, Kovid-19 pandemisinin başlangıcında şiddetli endişe nedeniyle düşüş eğiliminin hakim olduğunu kaydetti. Öte yandan bazı kripto para savunucuları, satış ivmesinin gücünü kaybetmesiyle yakında bir ralli bekliyor. Grayscale bu görüşü destekliyor.
 
Uzmanlar, riskli varlıkların tarihsel olarak savaşların patlak vermesinden hemen önce dibe vurduğunu kaydetti. Rusya ve ABD’nin soğuk savaş‘a girmeyeceğini, dolayısıyla yeni bir ralli görme ihtimalinin yüksek olduğunu da vurguladılar. Grayscale’e göre bu, kripto para birimleri için de geçerli. Grayscale, Bitcoin (BTC)’in yüksek riskli bir varlık olarak kabul edildiğini, ancak ortaya çıkan oynaklığın uzun vadeli yatırımcılar için iyi bir satın alma fırsatı olabileceğini söyledi. Analistler, Bitcoin’in altından daha iyi performans gösterirken uzun vadeli yükseliş trendini sürdürdüğünü belirtti. Genesis Global Trading komisyoncusu başkan yardımcısı Rosun Patel de benzer bir görüş dile getirdi.
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!