Google’dan Heyecanlandıran Ortaklık: Şirket Kripto Para Sektörüne mi Adım Atıyor?

Dünyanın en büyük arama motoru Google Cloud, kripto para piyasasında NBA Top Shot pazarını geliştiren Blockchain tabanlı bir şirket olan Dapper Labs ile ortaklık kurdu. Google, Dapper’s Flow Blockchain’e ölçeklendirmeye yardımcı olmak için gerekli desteği sağlayacaktır.

Google Cloud ve Dapper Labs arasında işbirliği

2018 yılında kurulan Dapper Labs, belki de en iyi, kripto para piyasasında takas edilemeyen tokenler için NBA Top Shot pazarını oluşturmasıyla tanınan Kanada merkezli bir Blockchain şirketidir. Google, bulut hizmeti aracılığıyla Dapper Labs’ın Blockchain (Flow) ölçeklenmesine yardımcı olmak için bir ağ operatörü olarak hizmet edecek. NBA Top Shot dışında, Flow şu anda CryptoKitties dahil olmak üzere diğer popüler uygulamaları da desteklemektedir. Üzerinde çalışan 2.000’den fazla geliştiriciye sahiptir ve Google Cloud’un hizmetleri, onların Flow erişim düğümlerine daha düşük gecikmeyle bağlanmalarını sağlayacaktır.

Kripto Para Piyasası NFT – NBA Top Shot

Kripto para piyasasında NFT çılgınlığı, 2021’de basit JPEG’ler için milyonlarca dolar getiren birkaç dijital koleksiyonla yeni zirvelere yükseldi. Ana akım markalar ve ünlülerin tümü, farklı NFT işbirlikleri ve marka promosyonları başlatarak NFT pazarına akın etti. Dapper Labs, satış hacmine göre dördüncü en büyük NFT platformu olarak ortaya çıktı ve haftada bir milyondan fazla işlem gerçekleştirdi. Google Cloud Kuzey Amerika başkan yardımcısı Janet Kennedy konuya ilişkin olarak şunları söyledi:

Aslında onlara hızlı ve sürdürülebilir büyüme konusunda yardım etmekle ilgili. Blockchain teknolojisi giderek daha yaygın hale geliyor. Dolayısıyla Dapper gibi şirketler, işlerini büyütmek ve daha da önemlisi ağlarını desteklemek için ölçeklenebilir, güvenli altyapıya ihtiyaç duyuyor.

Google, kripto para birimine doğrudan dahil olmaktan oldukça uzak olsa da, son ortaklık, Web 3.0 için altyapı oluşturmaya girişebileceğini öne sürüyor. Çok uzun zaman önce, Google kripto reklamlarının 2021 yılında düşmesine izin vermedi.

Kripto para piyasası NFT Çılgınlığı Düşüyor

Görsel: NFT günlük işlem hacmi

NFT çılgınlığı, kripto para piyasasının geri kalanının yükseliş eğiliminde olduğu ilk iki çeyrekte dünyayı ilk kez vurdu, ancak kısa bir süre sonra, Ağustos ayında geri dönüp zirveye ulaşmadan önce çılgınlık biraz azaldı. Ünlüler ve markalar hala dijital tahsilat pazarına meraklı olsa da, artan ölçeklenebilirlik sorunu, popülerliğin artmasıyla birlikte NFT’lerin basılması pahalı hale geldiğinden de ortaya çıkmış olabilir.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!