GOLEM GELDİ..ETHERIUM UN EN İDDALI UYGULAMALARINDAN BİRİ NİHAYET YAYINDA..

Sosyal medyaya göz atarken ekstra para kazanmak hoş olmaz mıydı?

Golemde bunu vaad ediyor. Bilgisayarınızın  CPU gücünü diğer insanların  kullanması için eşlemesi.Ve bugün yaklaşık 3 yıllık bir yapım ve 14 uygulama düzenlemesinden sonra Blockchain de yerini alıyor. Hesaplamalara göre 20 dakika içinde GNT tokenı ile çıkan proje 820.000 ETH ve yaklaşık 340 milyon $ civarında artış gösterdi. 2016 yılında yatırımcılarına kendi hizmet tokenlarını satarak büyük bir hayran kitlesine ulaşan Golem en eski etherium uygulamalarından biri olarak ta göze çarpıyor.

Fakat projenin devreye girmesi gecikince eleştiriler de hemen geldi.

Golemin CEOsu  Julian Zawistowskinin Coindeske yaptığı açıklamada  Bu genel olarak yazılım geliştirme ve blockchain süreci için normal.yapmak istediğimiz şeyin iyi bir şekide olması için çalışıyoruz. Bununla birlikte proje hala dünya çapında bir süper bilgisayar oluşturma hedefinden uzak olsa da projenin başlangıcı temel mimarisini ve bunu etherium platformunda kullanmak ve  kanıtlamak önemli bir adımdır.diye ekledi.

Sistemin mevcut yapısı Bilgisayarların kullanılmayan Cpu gücünü kiralaması.Bu sayede Animasyon(Cgi) render almaya yarayan video oyunları ve mobile uygulamalarda kullanılan Blender programını kullanması.Sistem GNT için hesaplama gücücü değiştirip doğrudan Blendara bağlanıp bu şekilde işlem yapıyor.

Julian Zawistowski bir başka açıklamasında bu güncel sürüm Golem Brass Beta teknolojinin piyasa koşullarında gerçek parayla çalışıp çalışmadığını test etme çabasıdır.diye ekliyor.

BÜYÜK EMELLER

Golem bugün kendi ağında iki tarafı birbirine bağlayan bir yazılım istemcisi aracılığıyla çalışıyor – “sağlayıcılar” CPU gücünü satanlar ve bu gücü  kiralamak isteyenler. Sağlayıcılara küçük görevler veya birlikte toplanan “alt görevler” verilir tam bir hesaplama bütünlüğü oluşturulur.

Julian ZawistowskiBu altgörevleri kullanıcıların hesaplamaları için sisteme gönderiyoruz sonuçları sizin için açıkladıktan sonra bunu diğer insanların kullanması için tek bir parçaya bağlayıp ücret ödenmesini sağlıyoruz.

Zawistowski tüm etkileşimlerin ağdaki düğümler arasında doğrudan gerçekleştiğini açıkladı. Bir blockchainin üzerine inşa edilmemesine rağmen Golem sadece kendi tokenını değil aynı zamanda GNTyi ve GNT işlemlerinde fikir birliğini sağlamak için etherumu kullanır. Şimdilik ana sürümün temel işlevi ağın ekonomik varsayımlarını test etmenin yanı sıra kullanılabilirlik ve projeyi erken benimseyenler için geri bildirimlere hızlıca cevap verebilmek.

Gelecekte ilk hedeg  Blender için özel bir eklenti yaratmak böylece Golemin hizmetini uygulamada kullanmak.

TEKERLİĞİ İCAT ETMEK GİBİ..

Ama bu biraz zaman alacak gibi.

CTO and ortak kurucu Piotr “Viggith” Janiuk  Ethereum ile arayüzleme oldukça basit görünüyor ancak üretime geçmek  istediğinizde işler zorlaşıyor. Sistemi Mümkün olduğunca kurşun geçirmez  yelek gibi güvenli yapmalıyız; çünkü başka birinin parasını riske atıyorsun. “diye ekliyor.

Golemi yaratan ekibin hesaplamalar üzerinde yaşadığı geliştirme evreleri çok zordu.Proje karmaşık ve önceden araştırılmamış teknik engellerle karşı karşıya kaldı. Örneğin doğrulama bir hesaplamanın doğru olduğunu kanıtlamak – basit kripto işlemleri için kolay olsa da farklı hesaplama türleri içinde de geliştirilmesi oldukça yorucuydu.

 

 

 

Comments (0)
Add Comment