Bitcoin Fiyat Analizi: Musk Etkisi BTC’yi 40 Bin Dolara Taşıyacak mı?

Bitcoin (BTC)  boğaları Çarşamba günü gücünü gösterdi ve fiyat 30 bin doların altındaki seviyelerden 32.807 dolara yükseldi. Toparlanma, haftanın başlarındaki ivme ile ortaya çıktı ancak daha sonra Elon Musk’ın B Konferansı’ndaki açıklamalarıyla hız kazandı.

Musk’ın açıklamaları BTC’ye ivme kazandırdı

Tesla’nın kurucusu, Twitter CEO’su Jack Dorsey ve sektördeki diğer ünlü isimlerle lidr kripto para birimlerine dair birçok konuyu ele aldılar. Musk, SpaceX’in Bitcoin’e sahip olduğunu ve uzun vadeli tutmayı planladığını açıkladıktan sonra Bitcoin fiyatı artış kaydetti. Milyarder, Bitcoin’e ek olarak Ethereum’a da sahip olduğunu söyledi.

B Konferansı sırasında Bitcoin’in gelişen teknik seviyelerini yakalayan temellerin yanı sıra, 32 bin doların üzerindeki direnç boğaların planlarını bozmuş gibi görünüyor. Son derece yükseliş göstergesi olarak kabul edilen düşen bir takozun üzerinde bir kırılma, yükseliş trendini doğruladı.

Bitcoin teknik analiz

Kama deseni oluştukça, Bitcoin hacmi önemli ölçüde azaldı ve bu da konsolidasyon dönemine neden oldu. Modelden kopuş genellikle yukarı yönlü ve fiyat, üst trend çizgisindeki direnci kırdığı için onaylanır. Alıcılar yükselen fiyatlardan yararlanmak için harekete geçtikçe, hacimdeki artış yükseliş görünümüne güven katıyor. 100 Basit Hareketli Ortalamadaki (SMA) direnç, yükseliş trendini kısa keserek bir düzeltme başlattı. BTC marjinal olarak 32 bin doların altında işlem görürken, boğalar an itibariyle daha yüksek destek sağlamak için savaşıyor.

50 SMA, çok ihtiyaç duyulan desteği sağlamak için sıraya girdi ve sırasıyla 30 bin ve 29 bin ‘a kadar olası kayıpları önledi. 32 bin doların üzerindeki toparlanma gecikmesine rağmen, Hareketli Ortalama Yakınsama Iraksaklığı (MACD) yükseliş eğilimine sahip ve yükseliş trendinin sonunda devam edebileceğini gösteriyor. B Word konferansın etkileri medyada süreceğe benziyor. Kripto para dünyası Tesla’nın tekrar BTC kabul edeceği günü sabırsızlıkla beklerken, orta vadede Bitcoin fiyatı yükseliş eğiliminde olabilir. Yatırımcılar 40 bin dolar seviyesinin geçilmesini heyecanla bekliyor.

Bitcoin Fiyat Gün İçi Seviyeleri

Fiyat: 31.047 dolar

Trend: Ayı

Volatilite: Düşük

Destek: 50 SMA

Direnç: 100 SMA ve 34 bin dolar

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın